”Juventus på plats – spionerade på Olsen”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Många var spända på Robin Olsens debut i Roma.

Och nu kommer uppgifter från Italien om att Juventus hade representanter på plats för att scouta Olsen.

”Målvaktstränaren Claudio Filippi fanns på plats på läktaren”, skriver Il Messaggero.

Robin Olsen och Roma inledde Serie A-spelet på ett imponerande sätt.

Romlaget bortabesegrade Torino med 1–0 efter mål av Edin Dzeko. Och efteråt hyllades Robin Olsen av sina lagkamrater.

– Vi har jobbat mycket för att inte släppa in mål i Turin och Robin jobbade bra med laget. Vi gjorde allt vi kunde för att hjälpa Robin i hans debut och få honom att vara en del av gruppen. Idag var han där för oss varje gång och visar att han har kommit in i det väldigt bra, sa Alessandro Florenzi.

– Vi letade efter en erfaren målvakt och det fick vi i Olsen. Han gjorde ett bra VM och har även visat att han är bra med bollen vid fötterna. Han har överraskat på oss på ett positivt sätt, fortsatte sportchefen Monchi.

Foto: TT

”Juventus scoutade Olsen”

Men det var fler som var spända på Olsens debutmatch.

Enligt italienska Il Messaggero hade Juventus representanter på plats på Stadio Olimpico i Turin för att scouta Olsen som är tänkt som Alisson Beckers ersättare i Roma.

Tidningen har publicerat bilder på Juventus målvaktstränare Claudio Filippi uppe på läktarplats – dit han hade sänts med uppdraget att specialstudera Olsen inför den stundande Serie A-säsongen.

”Han sändes dit för att upptäcka hemligheterna hos den nye målvakten Robin Olsen. Som scout följde han honom i varenda rörelse. Hur han hanterade vissa situationer, sina räddningar, spelet med fötterna och sättet han kommunicerade på”, skriver Romasajten ”Forza Roma”, som ingår i Gazzetta dello Sport, på sin sajt och hänvisar till Il Messaggero.

Juventus har vunnit Serie A sju säsonger i rad.

Juventus och Roma möts helgen 22–23 december.

De har vunnit Serie A på 2010-talet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A