Djurgården värvar från Manchester City

”Kan utvecklas här”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Julia Spetsmark förstärker Djurgården.

avJacob Larsson, Simon Norberg

FOTBOLL

Djurgården värvar tungt.

Julia Spetsmark, 29, ansluter till klubben från Manchester City.

– Jag tror att jag kan både utvecklas här och passa in bra in i spelsättet, säger hon till Sportbladet.

Julia Spetsmark lämnade Kif Örebro och damallsvenskan efter att klubben förra säsongen trillat ut serien. Trots klubbens kräftgång hade 29-åringen en bra säsong och svarade för sex mål.

Ny klubbadress blev Manchester City, där hon haft svårt att få speltid under den gångna säsongen.

Fyra landskamper

Nu är yttermittfältaren tillbaka i Sverige – och valet föll på Djurgården.

– Jag hade tidigt ett samtal med Joel (Riddez, tränare) och jag fick en bra känsla. Djurgården har många kvalitetsspelare och mycket kreativitet i sin trupp och jag tror att jag kan både utvecklas här och passa in bra in i spelsättet, säger Spetsmark till Sportbladet.

Hur var tiden i Manchester City?

– Manchester City var en väldigt bra erfarenhet och jag tar med mig mycket därifrån. Att få uppleva den engelska fotbollen och att bo och träna på Citys akademi var otroligt givande.

En skada ställde till det

En skada gjorde att tiden i den engelska storklubben inte blev som hon tänkt sig.

– Det var mentalt tufft eftersom jag i princip aldrig varit skadad tidigare. Jag opererades bara några veckor efter jag kom dit och sedan var det gymmet som gällde. Fotbollsmässigt hade jag givetvis önskat annorlunda men å andra sidan fick jag professionell hjälp med allt jag behövde, säger hon.

29-åringen har gjort 12 mål på 85 matcher i allsvenskan för KIF Örebro under fyra säsonger och har även fyra A-landskamper på meritlistan.

Vad är målsättningen med Djurgården?

– Jag vet att laget haft tufft med skador och många spelare har belastats mycket under våren. Men nu med flera spelare in och tillbaka tror jag att vi kan stå för en riktigt stark höst.

Djurgården återstartar seriespelet den 5 augusti mot Kristianstad på bortaplan. För närvarande ligger stockholmarna på en niondeplats i tabellen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM