Tittarna kan bli blåsta på Serie A i höst

avPelle Strandman

Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Serie A är hetare än på länge.
Trots detta har ingen svensk kanal säkrat sändningsrättigheterna för ligan till hösten.
– Jag kommenterar inte rättigheter som vi inte har, säger Nent Groups sportchef Per Nunstedt.

Det är inte bara ur ett svenskt perspektiv, utan även internationellt, som Serie A har haussats upp rejält inför ligastarten.

Sedan tidigare har Real Madrid sålt Cristiano Ronaldo till Juventus efter nio år i ”Los Blancos”.

Och det ser även ut som att Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen inom en snar framtid kommer ansluta sig till den italienska högstaligan.

Enligt Sportbladets uppgifter är FC Köpenhamn och Roma överens om en övergång för 28-åringen som väntas presenteras i veckan.

Dessutom har en återkomst till Italien hängt i luften för Albin Ekdal som ryktas lämna Hamburg för sin gamla klubb Cagliari.

Men de svenska supportrar som ser fram emot en högintressant Serie A-säsong kan komma att bli besvikna – för än så länge är det ingen svensk kanal som har säkrat sändningsrättigheterna.

”Står oss starka”

– Jag kommenterar inte rättigheter som vi inte har, säger Per Nunstedt, sportchef på Nent Group som sände Serie A i Viasat fram till den gångna säsongen.

– Men jag konstaterar att vi har förlängt avtalet med Premier League och Champions League. Dessutom har vi säkrat Bundesliga från och med i höst så vi står oss enormt starka om man tittar på alla våra rättigheter.

Inte heller C More eller Discovery Networks Sweden har lagt beslag på rättigheterna att sända Serie A till den kommande säsongen.

– Gällande det så har jag inga kommentarer kring rättigheter vi inte har. I övrigt har jag inte så mycket att tillägga, konstaterar C Mores sportchef Erik Westberg vars motsvarighet på Discovery Networks Sweden, Hanif Hosseini, uttrycker sig nästintill identiskt:

– Vi kommenterar inte rättigheter som vi inte har.

Fyra veckor återstår innan det är dags för premiäromgången i Serie A – om svenska fotbollsfans kommer kunna följa den på svensk tv återstår att se.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM