Olsen bäst på planen: ”Redo att bli Batman”

Robin Olsen hade en svettig kväll mot Real Madrid

avMartin Tolén

Robin Olsen storspelade mot Real Madrid.

Nu hyllas Roma-målvakten som matchens bäste spelare i italienska medier.

”Att det inte blev något målkalas var hans förtjänst. Robin verkar vara redo att bli Batman”, skriver Gazzetta dello Sport.

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 28, hade en svettig kväll på Santiago Bernabeu i går.

Ett ihåligt Roma släppte till mängder av chanser mot den regerande mästaren Real Madrid, men den svenske landslagsstjärnan storspelade och höll ”siffrorna nere” till 3–0.

– Det var tufft, vi spelade kanske mot det bästa laget i världen. De vann Champions League förra året och vi visste att det skulle bli tufft. Det var svettigt därute, sa Robin Olsen till Viasat efteråt.

” Robin redo att bli Batman”

Och de italienska omdömena är fina efter Olsens insats.

I stort sett samtliga tidningar håller 28-åringen som bäste Roma-spelare för kvällen och Gazzetta dello Sport håller Olsen som planens bäste spelare tillsammans Real Madrid-duon Isco och Luka Modric med åtta av tio i betyg.

”Olsen begränsade skadorna. Att det inte blev något målkalas var hans förtjänst. Robin verkar vara redo att bli Batman. Strålande räddningar på Isco, Marcelo, Ramos, Modric, Kroos och Asensio”, skriver tidningen enligt Fotbollskanalen.

”Olsen var bäst. Mer än Robin, nästan Batman. På målen kunde han bara säga bravo på svenska”, fortsätter Corriere dello Sport där svensken får högsta Romabetyget med sina 7,5.

Hyllas av tränaren

Även Roma-tränaren Eusebio Di Francesco hyllade den svenske målvakten efteråt.

– Det är sant att Olsen behövde ingripa flertalet gånger och gjorde det bra eftersom Real Madrid satte oss i sådana svårigheter. Men ärligt talat gav vi dem för många målchanser, säger Di Francesco.

Romas nästa Champions League-möte spelas hemma mot Viktoria Plzen tisdag 2 oktober.