Målfirandet redan en ’världssnackis’

Kennedy hyllas i England efter öldrickandet

Av: Andreas Käck

Publicerad:

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglus målfirande blev inte bara omskrivet i Sverige.

Timmar efter Bajen-ikonens öldrickande gick det att läsa om 37-åringens upptåg på flera sajter runtom i världen.

”Han tar målfirandet till en ny nivå”, skriver exempelvis engelska tidningen Daily Mail.

Kennedy Bakircioglu har inte fått mycket speltid i säsongen som blir hans sista någonsin på elitnivå. Men i måndagens match hemma mot IFK Göteborg byttes han in – och slog till direkt.

Han knorrade på klassisk Bakircioglu-manér in en frispark i krysset och firade sedan med vad som lär bli en modern klassiker. Mitt i glädjeyran lyckades han nämligen fånga en inkastad plastmugg med öl som han dessutom valde att ta en slurk ur.

– Jag hällde i mig det lilla som fanns kvar, sa Bakircioglu efteråt.

Videoklippet på Hammarby-legendarens udda målfirande spred sig snabbt. Inte bara i Sverige – utan även i världen. Strax efter midnatt fanns det artiklar på såväl brasilianska, norska, portugisiska, serbiska och engelska sajter.

”En kulthjälte”

Den engelska stortidningen Daily Mail, som benämner Kennedy som en ”kulthjälte” för Hammarbys supportrar och för alla som spelat Football Manager, hyllar 37-åringens upptåg.

”Fotbollsspelare firar sina mål på olika sätt. Vissa gör konstiga danser, andra håller det simpelt – men på måndagskvällen tog Hammarbys Kennedy Bakircioglu det till en ny nivå”, skriver man.

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN

”Gläder mig mest”

Målet som Kennedy gjorde betydde 3-0 till Hammarby. Det blev också slutresultatet och det innebär att Bajen kliver tillbaka upp på tredjeplatsen i allsvenskan.

– Det gläder mig mest, att jag ser att Hammarby har något väldigt fint på gång, att vi har en ljus framtid. Det är glädjande att kunna avsluta på ett bra sätt, det hade varit värre om vi hade krigat på i bottenträsket, säger Kennedy efter matchen.

1 av 5 | Foto: Skärmdump på Daily Mail
Kennedy Bakircioglus målfirande omskrivet i England...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.