Fotboll

Ryska stjärnspelare i skandal – kastade stolar

avErik Karlsson

Foto: TT
Aleksandr Kokorin.

På torsdag möter Sverige Ryssland i Nations League.

Nu har två av landets mest kända fotbollsspelare hamnat i en skandal.

Aleksandr Kokorin och Pavel Mamajev ska ha skämt ut sig på ett café genom att bland annat kastat stolar mot två topptjänstemän i den ryska regeringen, skriver rysk media, enligt VG.

Ja, det stormar rejält kring två av Rysslands mest kända fotbollspelare, Aleksandr Kokorin och Pavel Mamajev. Ingen av dem är den här gången uttagna till landslaget som ska möta Sverige på torsdag utan har ledigt från sina klubbar i stället.

Något som båda två utnyttjat genom att hamna i en praktskandal. Duon ska ha gått till ett kafe i Moskva under måndagsförmiddagen där de betett sig illa. När sedan två kända politiska byråkrater, Denis Pak och Sergej Gasjin försökt tysta ner dem gick Mamajev och Kokorin till attack med både slag och kastade stolar. Byråkraterna hamnade på sjukhus och polis bekräftar för Sport Express att man undersöker händelsen.

Beställde champange för två miljoner

– Båda byråkraterna blev skadade, skriver Moskovij Kosmomolets, enligt VG.

Ryska sajten Mash skriver att Denis Pak också ska ha fått utstå rasistiska uttalanden från de två spelarna.

Duon har varit i blåsväder förut. De fick rejält med kritik när de efter EM-uttåget 2016 ”firade semester” på en nattklubb i Monaco där de beställde in champagne för drygt två miljoner kronor till tonerna av den ryska nationalsången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll