Tillbaka i klubblaget - då tränade Forsberg för fullt

Foto: TT

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Han tackade nej till landslaget på grund av skadebekymmer.

Men i dag tränade Emil Forsberg med RB Leipzig inför helgens match mot Hannover 96.

– Vi är jättenöjda med vårt beslut, då vi inte vill riskera att en kille blir skadad eller sämre, säger landslagets idrottsskadeterapeut Dale Reese till Fotbollskanalen.

Emil Forsberg kallades till landslagsamlingen inför matcherna mot Österrike och Turkiet. Men 26-åringen lämnade återbud på grund av skada.

”Han har problem med en överansträngd ljumske och i samråd med landslagsledningen har man nu beslutat att Forsberg lämnar samlingen och avstår den kommande veckans matcher”, skrev SvFF på sin hemsida.

Tyska Bild publicerade en text där de påstod att det fanns meningsskiljaktigheter mellan Forsberg och Janne Andersson. Men det dementerades av förbundskaptenen.

– Om någon trodde något annat så har jag och Emil en väldigt bra relation och jag hoppas att vi kommer att ha det för all framtid också, sa Andersson.

Emil Forsbergs ljumskproblem verkar inte allvarliga. När RB Leipzig tränade inför helgens möte med Hannover 96 körde 26-åringen för fullt, enligt klubbens hemsida.

RB Leipzig skriver att det var ”intensiva former av spel” vid träningen.

– Vi gjorde bedömningen att han inte var tillräckligt bra för att kunna delta i någon av matcherna. Det var stor risk att han kunde bli sämre och då tar vi hellre in en frisk spelare. Det är så det måste fungera, säger landslagets idrottsskadeterapeut Dale Reese till Fotbollskanalen.

Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM