Skandal i superettan – matchen mellan Öster och Landskrona avbruten

Bortafansen ska ha kastat bangers

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: C MORE

Matchen mellan Öster och Landskrona avbröts.

Bortalagets supportrar kastade bangers, ”stal” matchbollar och vägrade lämna arenan.

– Det går inte att prata med fansen, suckar tränaren Jack Majgaard Jensen.

Lokaltidningen Smålandsposten rapporterar om en publikskandal på Myresjöhus Arena i Växjö. Öster möter Landskrona i superettan, men matchen har avbrutits i flera omgångar.

Först kastade bortasupportrar in en andra boll på planen mitt under ett hemmaanfalla, vilket ledde till att domaren Adam Ladebäck fick blåsa av spelet. Ordningsvakter (!) fick ge sig in i klacken för att ta tillbaka matchbollar och speakern meddelande fansen att matchen inte skulle återupptas förrän alla ”stulna” bollar lämnats tillbaka.

”Vilka jävla idioter”

I den andra halvleken fortsatte problemen. Bortafans smällde av en så kallad banger – ett knallskott – som landade nära hemmamålvakten och då valde domaren att för andra gången avbryta matchen, som Öster ledde med 2–0.

Vilka jävla idioter till fotbollssupportrar som gästar Växjö i dag. Ni förstörde vår dag på stan. Hoppas ni förlorar stort mot Öster”, skriver kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje i Växjö på Twitter.

Vägrar lämna arenan

Matchen återupptogs inte på en lång stund. Arrangören meddelade att matchen inte skulle starta förrän bortasupportrarna lämnat arenan.

Landskronas fans svar?

”Vi ska vara kvar. Vi ska inte gå hem”, sjunger supportrarna som svar på kravet.

Men efter en stund valde samtliga supportrar att faktiskt lämna sin sektion och arenan. 16.20 – efter nästan en timmes paus – startade matchen igen. Öster krossade Landskrona efter uppehållet och vann matchen med hela 5–0.

”Går inte att prata med dem”

Efteråt var Landskronas tränare Jack Majgaard Jensen uppgiven

– Det är inte bra för svensk, inte något lands, fotboll.

SMP: Försökte ni ledare tala era fans till rätta?

– Det går inte att prata med dem.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM