Förre PL-stjärnan döms till fängelse – sålde en hyrbil

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Han sålde en lyxbil, som han själv hyrde vid tillfället, till en kvinna i Prag.

Inte det mest genomtänka brottet kan tyckas.

Nu har den före detta tjeckiska landslagsmannen Tomas Repka dömts till 15 månaders fängelse.

Den före detta West Ham-mittbacken Tomas Repka, 45, har haft ett rykte om sig att vara en strulpelle. Vid två tillfällen har han dömts till villkorlig dom för att ha kört rattonykter.

Nu har tjecken – som spelade för Premier League-klubben mellan 2001 och 2006 (och gjorde 187 matcher för ”Hammers”) – hamnat i klammeri med rättvisan ytterligare en gång. Daily Mail skriver att han i dag dömdes till ett 15 månader långt fängelsestraff på grund av bedrägeri.

Anledningen? Han lurade en kvinna på pengar genom att sälja en lyxbil som han själv hade hyrt till henne. Händelsen ägde rum i Prag.

Repkas försvarsadvokat har överklagat domen.

”Jag är ledsen – det var fel”

Den före detta tjeckiska landslagsmannen dömdes i augusti i fjol till sex månaders fängelse för att ha ”utannonserat sexuella tjänster på internet i sin ex-frus namn”.

Tillsammans med sin nuvarande partner, som också dömdes för händelsen, lade Repka upp tre fejkade eskortannonser på internet, som en hämnd mot sin förra fru.

Straffet ändrades senare till samhällstjänst.

– Jag kollapsade när jag upptäckte vad han hade gjort. Jag kunde inte sova. Jag behövde träffa en psykiater, och jag går fortfarande i terapi, berättade ex-frun enligt Daily Mail.

– Jag är ledsen – det var fel av mig. Men min relation till min ex-fru var inte bra. Jag fick inte träffa min son och situationen eskalerade, ursäktade sig Tomas Repka.

ARTIKELN HANDLAR OM