”Tog inte hänsyn”

FOTBOLL

Blomqvist berättar sanningen om Capello: ”Vill vinna till varje pris”

1 av 2 | Foto: Frälsaren har landat Fabio Capello på Heathrows flygplats i går.

Fabio Capello blir Englands näste förbundskapten. För Sportbladet berättar de förra Milanspelarna Andreas Andersson och Jesper Blomqvist sanningen om italienaren vars ansiktsdrag är lika stenhårt som hans ledarstil.

– Capello tog ingen hänsyn, han ville vinna till varje pris, säger Jesper Blomqvist.

I slutet på 1990-talet hade såväl Jesper Blomqvist som Andreas Andersson Fabio Capello som tränare i det italienska storlaget AC Milan.

– En mycket tuff herre som ville vinna till vilket pris som helst. Personligen kom jag inte särskilt bra överens med honom. Det svängde hela tiden, ena dagen var det de jävla svenskarna som inte skötte sig, nästa dag lade han skulden på våra holländare, säger Jesper Blomqvist.

”Glömde männsikan”

Det låter som att dina erfarenheter av Capello inte är särskilt bra?

– Njae, han glömde bort att det bakom varje fotbollsspelare finns en människa.

I går eftermiddag träffade Fabio Capello det engelska fotbollförbundet, FA, i deras lokaler på Wembley i London. Efteråt fångades han av fotograferna på flygplatsen Heathrow. Så här säger FA:s talesman Adrian Bevington:

– Jag kan bekräfta att Brian Barwick och Sir Trevor Brooking har haft samtal med Fabio Capello.

Han fortsätter:

– Jag är glad över att kunna säga att diskussionen varit positiv och utan några problem. Fabio återvände till Italien på grund av ett annat åtagande. Det är fullt förståeligt, samtalen fortsätter nu mellan Fabios rådgivare och FA.

”Ingen arbetsro”

Capello har jobbat för italiensk tv sedan han sparkades från Real Madrid i våras. Andreas Andersson delar Jesper Blomqvists erfarenheter av italienaren som även har tränat Zlatan Ibrahimovic i Juventus.

– Jag hade honom i Milan under en säsong då det inte gick bra för laget. Han verkade väldigt stressad och pressad och blev gapigare än vanligt. Det där negativa gick ut över laget, säger Andersson och fortsätter:

– Vi fick ingen arbetsro i laget. Men det ska bli kul att följa honom i England, han kommer som en frisk fläkt och de engelska stjärnorna kommer att lyssna på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM