Olsson frälste blåvitt

FOTBOLL

Göteborg har nu grepp om tredjeplatsen

En enorm slutforcering gav tre poäng.

Blåvitt hade oavgjort mot Djurgården men var inte nöjda där.

I den 90:e minuten sköt mittfältaren Thomas Olsson rättvist in 3-2.

- Vi sa i pausen att vi skulle visa vilja i andra halvlek och inte spela så tamt som i slutet av första, sa matchvinnaren till Canal Plus.

IFK Göteborg startade mötet på Gamla Ulllevi mot Djurgården lysande. Blåvitt tog direkt kommandot över matchen och pressade tillbaka Djurgården som mest fick försvara och slå ifrån. Under de första tio minuterna skapade blåvitt ett flertal hörnor och Pa Dembo Tourray fick verkligen slita för att hålla tätt.

Men efter tolv minuter orkade inte den gambiske landslagsmannen stå emot heller. Markus Berg slog en perfekt passning som genom Djurgårdens försvar och anfallskollegan Stefan Selakovic lobbade in 1-0. Djurgårdens spelare protesterade att Selakovic var offside men Johan Arneng hängde kvar och upphävde offsiden.

Efter målet tog Djurgården tag i spelet och fick ordninge på spelet och offensiven. Och efter 29 minuters spel kom kvitteringen rättvist. Målet av förre landslagsspelaren Mattias Jonson var ett riktigt viljemål. Jonson tråcklade sig igenom blåvitts försvar med kraft och ur snäv vinkel pricksköt han in kvitteringen bakom Bengt Andersson.

Men Jonson var inte nöjd där. Sju minuter senare låg han bakom ledningsmålet med. Jonson drog upp ett anfall och serverade en perfekt passning till Lance Davids, som drog till ett volleyskott som Bengt Andersson var chanslös på.

- Vi gjorde tveksamma första 20 minuter men tog över efter kvitteringen, sa Djurgårdens nye tränare Anders Grönhagen i halvtid.

Stark slutforcering

I den andra halvleken satsade blåvitt stenhårt på att nå en kvittering. Tränare Kjell Pettersson tog ut Markus Berg och satte in nickstarke Jonas Wallerstect. Ett vinnande drag skulle det visa sig. I sin andra bollkontakt gjorde Wallerstedt mål. Niclas Alexandersson slog ett väl avvägt inlägg och Wallerstedt stod i bortre delen av strafformådet och nickade in bollen bakom om Tourray.

IFK Göteborg skapar ett tungt tryck mot Djurgården den sista kvarten - allt för att nå ett segermål. Med tio minuter kvar var ledningsmålet nära att komma. Inhopparen Andrés Vasques slog en hörna som dalade förbi Tourray och träffade stolpen på returen är Selakovic när att trycka in bollen.

Men i den 90:e minuten kom utdelningen. Mittfältaren Thomas Olsson sköt ett skott utanför straffområdet som Tourray inte kunde hålla. Målet gav seger och grepp om tredjeplatsen.

- Det var rättvist de pressade tillbaka oss rejält. Vi fick aldrig grepp om bollen, sa Djurgårdens nye tränare Anders Grönhagen till Canal Plus.

Blåvitt har nu grepp om tredjeplatsen i allsvenskan.

-Vi släppte in två billiga mål när vi började tappa boll på mittplan en bit in i första halvlek. Men killarna sa i paus att de skulle vända och de visade bra moral, sa IFK Göteborgs tränare Kjell Pettersson till canal plus.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM