”Har inte varit lätt”

FOTBOLL

Moralisk seger för Selakovic: ”Stolt”

Foto: GULDVRÅLET Efter en stundtals tung period i Göteborg, med rättegång, så fick Stefan Selakovic guldjubla. ”Ingen kan komma och säga att skattegrejen har påverkat oss”, säger han.

GÖTEBORG. För Stefan Selakovic var SM-guldet en moralisk seger.

Han orkade komma tillbaka efter vårens skattehärva och har funnit formen under guldhösten.

– Jag är stolt, säger han.

Stefans blick är i normala fall pigg och glad. I går strax efter guldfirandet på Ullevi var den fullständigt glimrande.

Han gjorde en kanonmatch, IFK Göteborg tog guldet, och Selakovics mardrömssäsong fick ett lyckligt slut.

– Stundtals har det varit riktigt jobbigt. Jag är glad för att jag kunnat genomföra säsongen, jag har inte stått över en match för det, säger han.

Det är som bekant IFK:s skattehärva som Stefan Selakovic varit involverad i. Rättegången genomfördes i början av sommaren, mitt under det allsvenska seriespelet.

– Jag är inte mer än människa, det har inte alltid varit lätt att spela och veta att jag ska in i rätten dagen efter, säger han.

– Men till vilken grad det har påverkat mig är svårt att säga. Fast jag är glad över att det inte har påverkat laget, säger han.

Ett andningshål

För anfallaren Stefan, som flyttats ner på mittfältet under säsongen har fotbollen varit viktig. Han poängterar att tränarduon och sportchefen Håkan Mild hela tiden stöttat honom.

– Fotbollen har varit ett andningshål, när man varit på planen tänker man inte på sådan skit. Kul att vi kunde ta guldet, ingen kan komma och gnälla och säga att skattegrejen har påverkat oss, menar Stefan.

Han har efter en ojämn säsong avslutat starkt och ersatt skadade Niclas Alexandersson på ett förträffligt sätt.

”Riktigt skoj”

I går visade han rutin och klass när guldet bärgades.

– Det kändes riktigt skoj. Jag var lite orolig innan och tänkte hur skulle detta gå, men när jag väl kom ut kunde jag omsätta det i energi och det var kul att man kunde vara bra i en sådan här match, säger han.

Nästa år kommer Stefan Selakovic åter påminnas om skattehärvan. Stefan, som friades av tingsrätten på samtliga åtalspunkter ska till hovrätten.

Ekobrottsmyndigheten har överklagat domen på tre punkter, Selakovic riskerar att dömas till villkorlig dom förenad med samhällstjänst.

Men inte ens det mörka molnet störde Stefan Selakovics guldkväll.

ARTIKELN HANDLAR OM