Nu blir det dubbelt Alexandersson i Blåvitt

FOTBOLL

Daniel lirar ihop med storebrorsan – klar för IFK Göteborg i dag

Det blir dubbelt Alexandersson i Blåvitt nästa säsong.

I dag skrev lillebrorsan Daniel på för IFK Göteborg.

– Vi har haft några möten med mycket prestige, nu ska det bli kul att spela med brorsan, säger Daniel till IFK Göteborgs hemsida.

Precis som sin mångfaldigt landslagsmeriterade storebror Niclas så inledde Daniel Alexandersson sin karriär i lilla Vessigebro och gav sig sedan ut på en resa som tagit honom till klubbadresser som Halmstad, Falkenberg och danska Viborg innan Elfsborg värvade honom inför 2004-säsongen.

Efter succén med SM-guldet i fjol, en säsong då ”Lill-Alex” producerade fem mål, byts gulsvart mot Blåvitt.

Vid en presskonferens i eftermiddags presenterades Daniel som IFK Göteborgs andra nyförvärv efter backvärvningen av Nicklas Carlsson.

– Vi har haft några möten med mycket prestige, nu ska det bli kul att spela med brorsan, säger Alexandersson till klubbens hemsida.

Kontraktet löper över tre år.

Samtidigt hade Elfsborg kallat till presskonferens där klubben å sin sida kunde presentera ett nytt namn – isländske mittfältaren Helgi Valur Daniélsson från Öster.

– Vi har haft ögonen på honom länge och är väldigt glada, säger Stefan Andreasson till Borås Tidning.

26-åringen spelade 28 av Östers 30 matcher i superettan i fjol.

– Han påminner om Jari Illola på många sätt. Vi tyckte han var jobbig att möta när han spelade i Öster, därför tänkte vi att det är bra om han kommer hit, säger Andreasson.

ARTIKELN HANDLAR OM