"Vi vann som ett lag"

FOTBOLL

Det blev stort målkalas när Umeå IK säkrade SM-guldet.

Mest glänste kanske tremålsskytten Lisa Dahlkvist - som satte första målet efter 14 sekunder.

– Det känns otroligt skönt, vi vann som ett lag i år, säger hon.

Foto: Lisa Dahlkvist.

När slutsignalen gick på Gamliavallen hade Umeå besegrat AIK med 8-0. Men viktigare ändå: SM-guldet var säkrat.

En av dem som verkligen bidrog till segern var Lisa Dahlkvist. Hon satte matchens och sitt första mål efter enbart 14 sekunder. Sammanlagt gjorde hon tre mål.

– Jag har väl smugit in några mål i år, men tre mål i samma match har jag inte gjort sedan jag var liten, säger hon till sportbladet.se.

Varför vinner ni SM-guld i år igen?

– Därför att vi har så många bra spelare i laget. Allt är bra i den här föreningen, vi har bra organisation och bra träningar, säger hon.

"Vi har fått kämpa mer"

Till skillnad från förra året satt dock guldet lite längre in i år. Lisa Dahlkvist menar att just det faktum att det gått lite trögare gjort att guldet känns än skönare.

– Vi har inte lika många stjärnor i år utan det är många som är nya och unga. Vi har fått kämpa mycket mer, så det känns som vi vunnit som ett lag i år.

Fast en stor och klart lysande stjärna har Umeå förstås: Marta. Hon gjorde inga mål i dag men var minst lika glad som de andra.

"Hoppas det blir brakfest"

– Det var inte min dag i dag men det spelar ingen roll vem som gör målen, vi är ett kollektiv och det är resultatet för gruppen som räknas. Vi har gjort en jättebra säsong, säger hon till TT men vill varken bekräfta eller dementera om hon blir kvar i Umeå nästa säsong.

I kväll ska laget fira segern på restaurang hemma i Umeå.

– Jag vet faktiskt inte alls vad som händer men jag hoppas att det blir en riktig brakfest, säger Lisa Dahlkvist.