Han blir Hammarbys nye målvakt

FOTBOLL

Klart i dag: Bajen värvar från superettan

Foto: HÄR ÄR BAJEN NYE MÅLVAKT Magnus Jonsson, här i en match med Häcken 2003, blev i dag klar för Hammarby. I morgon får han sannolikt debutera – mot Braga i Uefa-cupen.

Två målvakter skadade.

Och bara en 17-åring att tillgå.

I dag värvade Hammarby en ny målvakt:

Magnus Jonsson, 30, kastas sannolikt in redan mot Braga i Uefa-cupen i morgon.

Målvaktskrisen i Hammarby har varit akut.

Benny Lekström är skadad sen tidigare.

Erland Hellström gick sönder mot IFK Göteborg i måndags.

Kvar i truppen: George Moussan, 17.

Men nu har Hammarby en målvakt till.

I dag presenterades Magnus Jonsson, 30.

Jonsson, tidigare målvakt i bland annat Häcken och IFK Norrköping där han står bokförd för 27 matcher i fjol, har 2007 haft ett viloår från elitfotbollen, men ändå tränat med Häcken som backup-keeper.

I år har han dock bara spelat två matcher för Häcken: ett inhopp mot Degerfors och en hel match mot Ljungskile i superettan, skriver Hammarby i ett pressmeddelande.

– Det är verkligen ett äventyr, säger Magnus Jonsson till Hammabys hemsida. Nu ser jag fram mot det här som en otrolig utmaning och det ska bli jättekul.

Han ansluter till truppen redan i dag och finns med på kvällens träningspass. Det troliga är att Jonsson får debutera redan i morgon i Uefacup-returen mot SC Braga.

– Magnus har rutin och är väl motiverad inför uppgiften och uppfyller villkoren för att ansluta till truppen, säger Urban Rybrink, informationschef i Hammarby Fotboll.

ARTIKELN HANDLAR OM