Nu är Rosenbergs Bremen i topp – med överlägset snitt

FOTBOLL

Tysklands mest underhållande fotbollslag är också Europas målfarligaste.

Nu med en svensk i anfallet.

Foto: getty IMAGES
debut Med sju minuter kvar av matchen fick Markus Rosenberg debutera för tyska ligaettan Werder Bremen.

Visserligen fick Markus Rosenberg bara sju minuter i sin premiärmatch för Werder Bremen i tyska bundesliga och han hann inte med att göra någon fantastisk succé.

Men sådana förväntningar hade han inte heller på sig.

– Vi ville bara att han skulle få presentera sig och vi hade inte några större förväntningar på honom eftersom han bara tränat med laget två gånger, sade Werder Bremens klubbdirektör Klaus Allofs efter 3–0 mot Hannover.

Njurtransplantation

Det svenska nyförvärvet har kontrakt fram till 2011 och är tänkt att fylla luckan efter Ivan Klasnic som tvingats till en njurtransplantation och som är borta i minst två månader till. Det ät tänkt att skåningenska bilda anfallspar med skyttekungen Miroslav Klose i det lag som leder bundesliga och som gjort överlägset flest mål.

50 fullträffar på 18 omgångar.

De har tre man med i toppen av skytteligan - och samtliga utespelare i startelvan har gjort mål.

Klose missade

Vid tre tillfällen under hösten har laget gjort sex mål i en och samma match.

I går blev det tre, trots att Miroslav Klose missade en straff.

– Ändå tycker jag inte att vi spelade speciellt bra, men man blir väl så bra som motståndarna gör en till, säger Markus Rosenberg om sin premiär.

Hur vill du beskriva Europas målfarligaste lag?

– Vi spelar rakt och enkelt, det finns ingen som dribblar bort tre gubbar. Det är ett eller två tillslag, ett offensivt spel som passar mig.

Fler plusmål

Laget har fyra spelare som fanns med i Tysklands VM-lag i somras och de imponerade stort när de blev höstmästare – tack vare 13 plusmål mer än tvåan Schalke 04.

– Werder

spelar väldigt offensivt och vill hela tiden göra mål, många lag drar sig tillbaka när de gjort ett mål men det gör inte Bremen. Efter ettan vill de göra tvåan och när den är där satsar de på trean, säger Christoph Sonnenberg på Sport Bild.

Det har gjort dem till Europas målfarligaste lag.

Nu med en svensk i anfallet.