Het Zlatan från start för Inter – men kyla och konstgräs oroar

FOTBOLL

”Det blir inte lätt”

Ett Inter stärkta av derbyvinsten mot Milan i lördags är på plats i Moskva för måstematchen i Champions League.

Zlatan i målform spelar från start, men även om självförtroendet lär vara på topp hos supersvensken och övriga Interspelare oroar de yttre omständigheterna.

– Det blir inte lätt. Det kommer att vara kallt och matchen går på konstgräs, säger mittfältsmotorn Dejan Stankovic.

Foto: Nytt jubel i kväll? Zlatan har åter hittat storformen. Här jublar han tillsammans med anfallskollegan Crespo på måndagens träning inför bortamötet med Spartak Moskva.

Efter Inters svaga inledning på Champions League blir kvällens drabbning i ett vinterkallt Moskva en nyckelmatch i jakten på avancemang.

När laguppställningarna offentliggjordes fanns Zlatans namn som väntat med från start, tillsammans med Julio Cruz på topp.

Anfallaren är rejält på gång och nätar han i kväll gör han mål för tredje matchen i rad.

Men trots den mäktiga derbyvinsten senast och alla superstjärnor i Inters laguppställning finns det faktorer som talar mot Serie A-jätten.

– Vi måste visa samma hjärta och samma vilja att vinna som mot Milan. Men det blir inte lätt. Det kommer att vara kallt och matchen går på konstgräs, säger Inters mittfältare Dejan Stankovic enligt Reuters.

– Men jag ändå tror på seger, tillägger han.

”Vinner vi inte nu...”

Hemmalaget Spartak Moskva hoppas kunna dra nytta av de yttre omständigheterna och ser stora möjligheter att störa Inter.

– Inter i dag är inte samma Inter som för några år sedan. Läget att möta dem kan inte bli bättre och vinner vi inte nu gör vi det aldrig, säger lagkaptenen Yegor Titov till rysk press.

Förutsättningarna

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM