Kolla, här är Zlatan med på Citys lagbild

FOTBOLL

Dundertabbe i matchprogrammet

Foto: Zlatan i Citys uppställning.

Grekiska Aris Thessaloniki tyckte sig ha hittat en fin lagbild på kommande motståndaren Manchester City inför mötet i Europa League.

Men Citys vd Garry Cook blev inte lika imponerad när han fick se det nytrycka matchprogrammet.

– Grekerna hade av misstag tryckt en skämtbild på City-truppen med bland andra Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi och tecknade figuren Wally.

Det hela började med en skämtteckning som skickades in till brittiska The Guardian när Manchester City spenderade miljarder på transfermarknaden. Teckningen, med The Beatles album Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band som förlaga, föreställer City med en 60-mannatrupp innehållandes namn som Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Mesut Özil, Leo Messi och tecknade figuren Wally.

Det föll sig sedan så olyckligt att Aris Thessaloniki fastnade för just den bilden när de sökte på internet efter en passande lagbild på Manchester City till sitt matchprogram. Grekerna förstod inte att bilden var en parodi utan tryckte en full upplaga matchprogram med fotot.

Säljs dyrt på nätet

Misstaget upptäcktes först under middagen som klubbledarna av tradition har innan stora matcher. Aris delegation visade då stolt upp matchprogrammet för Citys vd Garry Cook som med ett leende kunde konstatera misstaget.

Trots att Cook förklarade att han tyckte att det hela bara var ett roligt misstag så drog de generade grekerna in hela upplagan och tryckte nya. Några program har ändå letat sig ut och säljs nu för dyra pengar på nätet. Ett av dem finns tillgängligt på Ebay för drygt 360 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga