”Är det här finska landslaget, eller?”

FOTBOLL

Admir Catovic – AIK-killen utan koll på Djurgården

Foto: ”Vi borde vinna” Trots att Admir Catovic inte har någon större koll på måndagens motstånd i Stockholmsderbyt är han övertygade om att AIK kommer vinna matchen.

Han värmde upp inför derbyt med att göra två mål och en assist i genrepet. Och det räcker gott för Admir Catovic – det kommande motståndet har ingen som helst koll på.

– Jag har ett AIK-hjärta, jag bryr mig bara om AIK, säger anfallaren.

”Är det här finska landslaget eller?”

Admir Catovic börjar ge upp. När Sportbladet läser upp Djurgårdens spelartrupp för honom märks det att han inte lägger någon som helst energi på motståndarna. För 22-åringen, som är uppväxt i Stockholm, existerar bara en klubb.

– Jag har ett AIK-hjärta, jag bryr mig bra om AIK, förklarar han.

”Negativt att ha koll”

Är det bra eller dåligt att inte ha koll?

– Tror det är mest negativt. När jag spelar med kompisarna på gården så går man till en tjockis och bara ”passa, jag kommer att gå förbi honom och göra mål”. Om man inte kan det i allsvenskan så tror jag att det är negativt.

– Samtidigt fokuserar jag på mitt spel. Hade jag bara tänkt på hur Djurgården spelat hade hela mitt spel förstörts.

Är man mer respektlös?

– Ja, om man möter en bra spelare som varit med länge så kanske man blir rädd annars. Men de yngre kan gå in och köra hundra procent, de bryr sig inte.

Är bättre nu

I den sista träningsmatchen (5–1 mot Mariehamn) inför säsongen gjorde Admir Catovic två mål och en assist. Och även om han inte spelar från start på måndag så ser han verkligen fram emot derbyt.

– Det ska bli underbart. Vi borde nog vinna, vi har grymt lag.

Underskattar man er?

– Ja. Vi är mycket bättre nu än förra året. Nu spelar vi fotboll, då (när Alex Miller var tränare) spelade vi amerikansk fotboll. Det passade inte i AIK. Det är mycket bättre med Alm och Nebo, de är uppväxta med AIK, de har AIK i blodet.

Alm – ett lyft

Är det skillnad även utanför planen?

– Otrolig. Om du satt snett eller nåt tidigare – då fick du böter.

Allvarligt?

– Ja, om han (Miller) tyckte något var fel så sa han bara ”ge mig tvåtusen, du får inte göra så”. Men Alm funkar det mycket bättre med, han kommunicerar med spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM