”Vi tänker köpa två eller tre världsstjärnor”

FOTBOLL

Juventus ska storsatsa

Fiasko i år – nu tänker Juventus storhandla om sommar.

Enligt italienska uppgifter vill klubben köpa nya spelare för 900 miljoner kronor.

– Vi tänker köpa två eller tre världsstjärnor, säger sportchefen Beppe Marotta.

Foto: Luigi Delneri

Både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport skriver i dag att John Elkann, president i Juventus ägarbolag Exor, är beredd att låta företaget satsa 600 miljoner kronor på spelarköp i sommar. Den nya arenan, som ska stå klar till hösten, ger 250 miljoner kronor i intäkter, och ytterligare 150 miljoner ska fixas fram genom spelarförsäljningar och sänkta löner.

Satsar för 900 miljoner

Sammanlagt 900 miljoner kronor, som tidningarna skriver ska användas till att förstärka det nya Juventus.

Turinklubben satsade hårt redan inför den här säsongen, men i princip samtliga nyförvärv har floppat, och klubben har gjort en fiaskosäsong. Juventus ligger sjua med fyra matcher kvar att spela, och löper stor risk att inte få spela i någon Europacup över huvud taget nästa säsong.

Nu vill klubben satsa ännu hårdare - men årets fiasko riskerar att få konsekvenser.

”Håller på att förändra Juventus”

Uteblivna framgångar gör att Juventus kommer göra en förlust på 600 miljoner kronor i år, och risken finns att John Elkann vill täcka upp den förlusten med en del av pengarna som klubben vill satsa på nyförvärv.

– Vi håller på att förändra Juventus, men det kommer att ta tid. Det behövs åtminstone tre år till för att skapa ett Juventus som är på samma nivå som tidigare, säger han till Gazzetta dello Sport.

De har 27 Serie A-titlar, och vann Champions League senast 1996.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A