Polisen: Vi hade gripit Rooney

FOTBOLL

”Har en skyldighet att uppföra sig”

Nu ger sig polisen in i debatten kring Wayne Rooneys ovårdade språk.

Polischefen Mark Payne vid West Midlands polisstation säger att fotbollsspelaren hade gripits om han uppträtt på samma sätt på de brittiska gatorna.

– Om Rooney hade uppfört sig så där i Wolverhampton på en lördagskväll hade jag förväntat mig att mina polismän gripit honom, säger Payne till brittisk press.

Wayne Rooney svor rakt in i TV-kamerorna när han firade ett av sina tre mål på West Ham i helgen. Det engelska fotbollsförbundet har nu stängt av United-anfallaren i två matcher.

”Skyldighet att uppföra sig”

Straffet har väckt stor debatt i England och de senaste att komma med en åsikt är nu den brittiska polisen.

– Om Rooney hade uppfört sig så där i Wolverhampton på en lördagskväll hade jag förväntat mig att mina polismän hade gripit honom, säger polischefen Mark Payne till brittisk press.

– Folk i en position att påverka andra människor har en skyldighet att uppföra sig som människor. Det är inte för mycket begärt.

”Känner igen de stirrande ögonen”

Payne säger samtidigt att han känner igen Rooneys uppförande från arbetet på gatorna.

– Jag har sett tusentals Rooneys och jag är säker på att de flesta polismän har. Samma aggressiva hållning, de stirrande ögonen, det råa språket, de knutna nävarna och omgiven av sina polare som hejar på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM