Anttonen inbytt – och utbytt för ÖSK

FOTBOLL

Bedoya poängräddare

Foto: BILDBYRÅN

Alejandro Bedoya räddade en poäng för Örebro SK i träningsmatchen mot HJK Helsingfors med båda målen i 2-2-matchen.

Mer oroande för ÖSK är att både Patrik Anttonen och Ahmed Yasin tvingades linka av planen med skador, skriver na.se.

Örebro SK fick både positiva och negativa besked när träningsturnén i finska Seinäjoki inleddes. Alejandro Bedoya och de fasta situationerna är två utropstecken att ta med sig till den allsvenska premiären.

Två skador

Bedoya satte 1-1-målet mot HJK Helsingfors efter en frispark från Samuel Wowoah. Finländarna svarade dock bara minuten senare men med matchens sista spark blev Bedoya poängräddare.

23-åringen tryckte in 2-2-målet bestämt efter en ny fast situation, denna gång en hörna.

– Det var inte helt lätt att spela efter resan. Jag kände mig tung i benen. Men det var ett bra test och en bra motståndare, säger Bedoya till na.se.

Men det var inte bara glädje i Örebro. Patrik Anttonen byttes in i halvlek men fick kliva av igen efter 74 minuter med smärtor i höften. Även Ahmed Yasin ådrog sig en skada och lämnade planen efter 35 minuter.

Ny provspelare

Under kvällen kommer nu Kosovofödde Kushtrim Lushtaku att ansluta till laget för provspel. Anfallaren, som även kan spela som offensiv mittfältare, kommer närmast från 1860 München i tyska andradivisionen.

– Det här är en bra möjlighet att få se honom i vår miljö. Lushtaku är en ytter som är aktuell för båda kanterna. Han är tillgänglig för spel i matcherna mot FC Flora och TPS Åbo, säger sportchefen Lennart Sjögren i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK