Officiellt: El Kabir lämnar Djurgården

avFrida Fagerlund

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYRÅN
Othman El Kabir är klar för FC Ural.

Förhandlingarna har pågått en tid, nu är Othman El Kabir helt klar för FC Ural.

Mittfältaren lämnar därmed Stockholm och Djurgården med omedelbar verkan.

– Hoppas att jag någon dag kan komma tillbaka och spela i djurgårdströjan igen, säger han till klubbens hemsida.

Det var för ungefär en vecka sedan som det började spekuleras i att Othman El Kabir var på väg bort från Djurgården.

Nu meddelar man att mittfältaren är helt klar för FC Ural i ryska och att han därmed lämnar Stockholmsklubben omgående.

– Det känns bra att skriva på men självklart tråkig att lämna Djurgården som har en spännande säsong framför sig. Jag har haft en jätterolig och lärorik tid i föreningen och tar med mig mycket goda erfarenheter, säger Othman El Kabir till klubbens hemsida.

– Jag vill också tacka Djurgården för att föreningen var villig att släppa mig och jag hoppas att jag någon dag kan komma tillbaka och spela i djurgårdströjan igen. Det kändes verkligen som att vara en del av en familj här i Djurgården och jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Så jag tackar alla djurgårdare för min tid här.

Sportchefen: ”Så här är det ibland”

Djurgården har tappat flera viktiga spelare från förra säsongen, däribland Magnus Eriksson och Kim Källström. Sportchefen Bosse Andersson hetsar dock inte upp sig över ännu ett.

– Så här är det i fotbollen ibland och det är bara att tacka Othman för den tiden som han har varit med oss och bidragit. Vi var i en tuff situation när han kom sommaren 2016 men hans och lagets utveckling sedan dess har tagit oss till Europa, säger Andersson.

Uppges kosta 5,5 miljoner

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt ska övergångssumman ligga på 5,5 miljoner kronor. Sajten hävdar vidare att El Kabir får en årslön på omkring tre miljoner konor.

– Det har inte varit någon hemlighet att han ville bli proffs och vi har gjort det här i samförstånd, vilket känns viktigt. Men vi har bra spelare på hans position i truppen och jag tror att det är bättre att gå in i den här viktiga säsongen med så få frågetecken som möjligt, säger Bosse Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM