Här gör ”Guidetti” debut i derbyt

Dzeko stal svenskens tröja

Dzeko i Guidettis tröjnummer.
Dzeko i Guidettis tröjnummer.

John Guidetti skulle ha fått en plats i matchtruppen till derbyt mot United men en skada stoppade 18-åringen från festen.

I slutet kom ändå hans tröja nummer 60 in på planen när stjärnan Edin Dzeko ”stal” numret.

Carlos Tevez hade kunnat bytas ut mot John Guidetti i derbyt mot mäktiga Manchester United. Det var i alla fall City-managern Roberto Mancinis tanke att ha med svensken på bänken. Men en skada satte stopp.

Dzeko tog tröjan

– Det är baksidan av låret. Jag kände av det i Portugal och vi testade i går men det gick tyvärr inte, säger Guidetti till Viasat Fotboll.

– Jag tror jag hade varit med i truppen om jag varit frisk.

I slutet av matchen fick publiken ändå se svenskens tröja nummer 60 på planen. Edin Dzdeko hade slagit upp ett sår och fått blod över hela sin tröja. Laget hade inga fler tior och bosniern tvingades därför stjäla Guidettis tröja.

”Lär mig av Tevez”

Klart är i vilket fall att den 18-årige svensken kommer allt närmare sin debut i Premier League. Guidetti har på slutet tagit en plats på bänken i det minst sagt stjärnspäckade laget.

– Man måste nypa sig i armen. Det är inge dussinlirare jag har runtomkring mig, säger Guidetti.

– Jag kollar på Tevez varje dag och lär mig något. Det är fantastiskt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN