”Ingen aning varför klubben gjort så här”

FOTBOLL

Sebastian Larsson bänkad igen – nu berättar han om alla turer

Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Larsson – nu berättar han om sista dagarnas transferkaos.

I måndags stoppades han från att skriva på för Manchester City.

I går stoppades han från spel när samma klubb kom på besök i ligaspelet.

Sebastian Larsson, 25, har hamnat i ett mardrömsläge i Birmingham – och själv förstår han ingenting.

– Jag har inte fått en förklaring för fem öre, jag har inte en aning om varför klubben har gjort så här, säger han till Sportbladet.

När transferfönstret bommade igen vid midnatt i måndags stod det klart att Sebastian Larsson blir kvar i Birmingham säsongen ut trots att parternas försök att få till en kontraktsförlängning strandat – och trots att inte mindre än sex klubbar var beredda att köpa loss svensken.

Birmingham vägrade att släppa Larsson och i dag är det nog många som undrar varför.

Inte minst ”Seb” själv.

Bänkad mot City

I går fick han sitta på bänken i 90 minuter när Birmingham mötte Manchester City (2-2) hemma på St Andrews.

– Jag har fått olika besked av klubben hela tiden, säger Larsson som nu berättar om alla rykten som florerat den senaste tiden.

– Först skulle jag inte säljas, sedan ville de sälja mig och sedan ändrade de sig igen. De accepterade ett bud på mig men vi hann aldrig börja förhandla med klubben innan de ändrade sig igen och sade att jag inte var till salu.

Varför gjorde de så?

– Jag har inte fått en förklaring för fem öre och jag har ingen aning om varför klubben har gjort så här. Det fanns klubbar som var intresserade ända in till slutet men jag visste aldrig var klubben stod.

Det snackades om Liverpool och Manchester City så sent som i måndags?

– Liverpool har jag aldrig hört någonting om men City hörde av sig och ville låna mig. Men när de försökte fick de blank nej från Birmingham. Det gick väldigt fort och det hann väl kittla till lite, oavsett om det handlade om ett lån så lät det intressant, säger Larsson.

Oron växer nu att Birmingham kommer att frysa ut svensken som spelat 170 matcher för klubben och var med och spelade upp laget till Premier League för två år sedan.

”Har inte begärt att få flytta”

Larsson sitter på ett utgående kontrakt och kan lämna som free transfer till sommaren.

– Förhoppningsvis kommer de inte att hålla på så där men vi får väl se om det blir någon speltid. Det beror väl på hur de ställer sig till allt. Jag har inte begärt att få flytta och de bestämde sig för att inte sälja mig, jag antar att det handlar om att jag är välbehövlig för laget.

Vad säger tränaren Alex McLeish?

– Jag har inga problem med honom, vi har pratat om det här några gånger och jag kommer att köra på och försöka göra en bra säsong. Det har både känts bra och gått bra tidigare, vi får väl se hur det blir framöver, säger Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM