”Värsta skandalen vi sett på nya Wembley”

FOTBOLL

Fansen slogs med varandra – mitt under matchen

1 av 14

Wigans avancemang till final i FA-cupen överskuggades av skandalscener.

Sympatisörer till förlorande Millwall började slåss med varandra och polisen inne på arenan.

”Väldigt sorgliga bilder på en liten flicka i tårar när slagsmålen bröt ut på Millwalls läktare. Den bilden kommer att färdas över hela världen”, skriver Daily Telegraphs Henry Winter på Twitter.

Wigan är klart för FA-cupfinal efter en 2-0-seger mot Millwall. Shaun Maloney och Callum McManaman blev hjältar med varsitt mål men efterspelet kommer tyvärr handla om allt annat än fotboll.

”Polisen blir attackerade”

Under andra halvlek började besvikna Millwall-fans att slåss med varandra på läktaren inne på arenan. Samtidigt som matchen fortsatte på planen slogs mängder av personer på läktaren och blodiga bilder kablades ut i TV-sändningen.

”Ordentligt slagsmål på Millwalls läktare. Fans vänder sig mot varandra. Minst 30 personer slåss. Ingen polis eller ordningsvakt i sikte ännu”, skriver The Guardians Daniel Taylor på Twitter och fortsätter:

”Polisen har gått in nu och blir attackerade. Hjälmar dras av och kastas. Batongerna är framme”.

Managern: Kommer hindra oss

Nyhetsbyrån AP:s utsände Rob Harris beskriver skandalscenerna som de värsta på Wembley sedan den nya arenan stod klar 2007.

”Väldigt sorgliga bilder på en liten flicka i tårar när slagsmålen bröt ut på Millwalls läktare. Den bilden kommer att färdas över hela världen”, skriver Daily Telegraphs Henry Winter.

Millwalls manager ville efter matchen inte kommentera skandalscenerna.

– Jag vet ingenting om några slagsmål. Jag koncentrerade mig på matchen, säger Kenny Jackett och fortsätter:

– Om problem med åskådare ska fortsätta att komma upp kring Millwall kommer det att hindra oss. Vi har jobbat väldigt hårt för att göra allt vi kan för att slippa problem, säger Jackett.

Stängs av – om de identifieras

Senare under kvällen gick det engelska fotbollsförbundet FA ut med ett pressmeddelande. Där förklarande man att sökandet efter de skyldiga har inletts och att tuffast tänkbara åtgärder kommer att vidtas för de som identifieras.

– FA beklagar scenerna som ägt rum, som är oacceptabla. Vi ska se till att de som var inblandade identifieras och straffas med tillträdesförbud från alla fotbollsmatcher, säger generalsekreteraren Alex Home till FA:s hemsida.

"Blir inte större"

Wigan möter segraren mellan Chelsea och Manchester City i finalen.

– Det blir inte större än så här. Det här är en enorm framgång för alla kring klubben, säger Wigans manager Roberto Martinez enligt BBC.

Enligt AP har tio personer gripits av polis för inblandning i våldsamheterna.

ARTIKELN HANDLAR OM