La Liga

Lagkamraten: De försökte inte ens

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Utreder misstänkt läggmatch i La Liga

Här ovanför är bilderna från Deportivo La Corunas 4-0-seger mot Levante.

Nu utreder spanska fotbollsförbundet om matchen var uppgjord.

Det var den 13 april som bottenlaget Deportivo krossade Levante med 4-0. Efter att ha släppt in tre mål redan i första halvlek anklagade Levantes Javier Barkero lagkamraterna för att inte ens försöka, vilket enligt El Mundo skapade en konfrontation.

– Jag har bett om ursäkt till alla, speciellt till de fyra lagkamrater som jag orättvist anklagat. Jag hade fel. Jag anklagade dem för något som inte hände, sa Barkero senare enligt Dagbladet.

”Är inte orolig”

Anklagelsen från den 34-årige mittfältaren var ändå tillräckligt för att få spanska fotbollsförbundet att agera. De har nu startat en utredning kring matchen, skriver El Mundo. Enligt den spanska tidningen är det Sergio Ballesteros, Gustavo Munúa, Juanlu och Juanfran som anklagats av Barkero men den senare säger sig inte frukta något.

– Vi har varit lugna sedan dag ett eftersom det som har sagts inte är sant. Utredningen kommer att göra allt tydligt. Jag är inte orolig. Om fotbollsförbundet vill undersöka saken ska de göra det, säger Juanfran till EL Mundo enligt Dagbladet.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga