Ronaldo: ”Gillar det jag ser i spegeln”

Foto: TT
FOTBOLL

Han tittar sig i mobilkameran på väg av planen efter skada och tar gärna av sig tröjan när han firar ett mål.

Och Cristiano Ronaldo, 32, hymlar inte om att han gillar sin egen spegelbild.

– När jag tittar i spegeln gillar jag det jag ser och jag gillar att kolla på mig själv, så klart, säger han i en Youtube-intervju med Desimpedidos, enligt The Sun.

Cristiano Ronaldos superkropp är en stor del i att han fem gånger utsetts till världens bästa fotbollsspelare. Stenhård fysisk träning har byggt en kropp som tillåtit honom att spela på högsta nivå i 15 år.

Men fysiken har många gånger hamnat i fokus av rent estetiska skäl. Portugisen har fler än en gång anklagats för att dra av sig tröjan under ett målfirande bara för att få visa upp sitt sexpack och när han gick av planen med ett jack i huvudet i La Liga-mötet med Deportivo La Coruña hånades han friskt för sin fåfänga.

I en intervju med Youtube-programmet Desimpedidos, som The Sun återger, pratar Cristiano Ronaldo öppet om utseendefixeringen. Och han har inga problem med den.

”Du måste gilla dig själv”

– När jag tittar i spegeln gillar jag det jag ser och jag gillar att kolla på mig själv, så klart, säger han och tillägger:

– Men förutom att se bra ut så måste du gilla dig själv. Ha självkänsla och ge dig själv ett egenvärde, säger han.

Sen hoppas han att själva fysiken ska ge honom fler år i den absolut världstoppen.

– Om jag hade varit tvungen att lägga av nu hade jag varit superglad (med fem Ballon d’ Or). Men om jag vinner ytterligare två eller tre skulle jag njuta av livet, säger Cristiano Ronaldo.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM