”I gruppen är de som alla andra”

avJohanna Frändén

FOTBOLL

PSG-veteranen om bråket mellan Ibra & Nenê – och lottningen i Champions League

Foto: SCANPIX

ST GERMAIN-EN-LAYE. Efter bråket med Zlatan Ibrahimovic gick Nenê ut och förklarade sig på sin hemsida.

Men lagkamraten och PSG-veteranen Sylvain Armand ser inga problem med klubbens nya stjärnor.

– De är som alla andra, även om det inte ser så ut från utsidan, säger Armand.

Paris Saint Germain har startat säsongen knackigt i ligan, men fick i går en relativt lätt lottning i Champions League, med Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev och Porto som motståndare.

– Det är en bra grupp för oss, men det kommer ändå bli komplicerat eftersom de andra lagen är bra, säger försvararen Sylvain Armand om PSG:S Europaäventyr.

”Logiskt att det kommer...”

Armand, som varit i klubben i åtta år, är medveten om kritiken som PSG fått utstå efter den svaga säsongstarten i ligan med bara tre poäng på tre matcher, och han tycker att laget hanterat den bra.

– Gruppen hanterar det bra tycker jag. Jag vill inte uttala mig om kritiken, men det är logiskt att det kommer. Vi har inte haft så mycket tid att spela ihop oss och det är tidigt på säsongen. Vi har inte satt någon ”deadline” innan vi måste prestera för att inte hamna i kris, men vi ska vinna matchen på söndag mot Lille, säger Armand.

Och han tror inte att bråket på onsdagens träning mellan Zlatan Ibrahimovic och Nenê är ett bevis på spänningar i gruppen.

– Det handlar inte om tryck, det här är två karaktärer, två vinnarskallar och sånt händer ofta på träning. Utåt sett är våra nya spelare världsstjärnor, och de är fantastiska spelare, men i gruppen är de som alla andra. När vi hade ett barbecue hemma hos mig en av de första veckorna dök de upp precis som de andra. Ibra och de andra nya pratar inte franska och det är inte heller det som är majoritetsspråket på träningarna, men tränaren kan kommunicera med alla, säger Armand.

Zlatan i full träning

Hanfortsätter:

– Vi vet att folk förväntar sig mycket av oss och det är vi själva som är ansvariga för den här säsongsstarten.

På söndag möter PSG Lille borta i fjärde omgången av Ligue 1.

Zlatan Ibrahimovic, 30, tränade med laget som vanligt i dag – men gick av efter 45 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1