Bröt matchen efter skandalscener

Av: Fredrik Jönsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett föremål kastades in från läktaren

1 av 12 | Foto: C MORE
Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Djurgården-Mjällby bröts efter skandalscener.

Mjällbys Gbenga Arokoyo, 20, träffades av ett päron som kastades in från läktaren.

– Det kändes som en sten, säger han.

I den 37:e minuten tog Mjällby ledningen med 1-0 på Stockholm Stadion. Daniel Ivanovski skickade in bollen från högerkanten och Robin Strömberg störtade mot första stolpen och tryckte in ledningsmålet.

I firandet efter ledningsmålet blev Gbenga Arokoyo träffad av ett päron som kastades in från läktaren. 20-åringen låg ned en kort stund och såg ut att ha blivit träffad någonstans i magtrakten.

– Mina lagkamrater sa att det handlade om en frukt. det gjorde så ont, jag trodde att det var en sten, säger Arokoyo.

– Jag blev chockad. Det gjorde väldigt ont. Jag ville inte att matchen skulle avbrytas, men fansen är väldigt passionerade för laget. Det borde inte handla om våld, det skulle varit en bra match för båda lagen.

”Bara ville fira”

– Jag tror att vår målskytt bara ville fira, han menade inget när han firade där deras fans var. Han menade inget dumt, säger Arokoyo.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag ville fira med min lagkamrat jag var så glad för att vi gjorde mål.

Det var extra upprört bland Djurgårdens fans då de ansåg att hemmalaget skulle haft frispark i anfallet tidigare då Yussif Chibsah gick omkull.

”Tar inte ett sånt beslut fort”

Domarna diskuterade med varandra och sedan valde Tobias Mattsson att avbryta matchen. Domarna, matchdelegaten och polisen hade möte i 45 minuter och valde sedan att inte återuppta matchen.

– Man tar inte ett sånt beslut fort, man måste överväga alla delar som har hänt och säkerhet för publik, domare, funktionärer och spelare inte minst. Vi har en hel del föremål, petflaskor, frukter, mynt och en av de här träffar spelarna. En allmän bedömning från domaren och polisen. Då bedömer domaren om man vill spela vidare och nu togs det beslutet, säger matchdelegaten Rune Nilsson till C More.

– Vi måste inom svensk fotboll markera att det här inte är tillåtet.

”Det är ingen ursäkt”

Matchen kommer att spelas klart en annan dag.

– Det känns bittert, tungt. Det är ju bland det allvarligaste som kan hända, att något sådant här händer. Och det är väldigt tråkigt tycker jag, precis som 99,9 procent av alla annan publik naturligtvis. Det är hemskt tråkigt, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson till C More.

– Vi har försökt göra allt vi kan, men tydligen inte tillräckligt. Vi har pratat med publiken, vi har bra dialog med vår supporterförening och de tycker det här är precis lika tråkigt. Det här är hemskt tråkigt för Djurgården och alla. Vi får jobba vidare och försöka göra det bättre. Det är väldigt svårt, det är ingen ursäkt, att förhindra enskilda individer från att göra såna här idiotiska saker, säger Jacobson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN