”Ibrahimovic vill till Juventus”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya uppgifter i Italien: Han har informerat PSG om att han lämnar – kan bli del av bytesaffär

1 av 11
Gazzettan: ”Juventus byter Vidal mot Veratti och Zlatan”

Enligt Corriere dello Sport är en revolution inom den europeiska fotbollen på gång.

Carlo Ancelotti och José Mourinho uppges byta plats i sommar och med sig till Paris tar portugisen med sig Cristiano Ronaldo.

Både Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport uppger i dag att Zlatan Ibrahimovic då vill tillbaka till Italien och att svensken informerat PSG att han lämnar.

PSG stod för en stark insats i kvartsfinalerna mot Barcelona, men är nu utslagna ur kvartsfinalerna i Champions League.

I och med det har ryktena om Zlatans vara eller inte vara i den franska huvudstaden tagit fart på allvar. I dag rapporterar både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport att svensken vill till Juventus, och att han förklarat för PSG:s ledning att han inte spelar i klubben nästa säsong.

Sportbladet har tidigare skrivit om både Juventus och Napolis intresse att värva den svenske superstjärnan, och i dag uppger Gazzetta dello Sport att man efter matchen mot Barcelona fick bekräftelse på att förhandlingarna fortskrider av Zlatans "svenska representanter".

Kan bli bytesaffär

Zlatans agent Mino Raiola ska ha rest flitigt mellan Paris och Turin den senaste tiden och dessutom skriver man att svensken kan bli en del av en intressant bytesaffär. Då Juventus vill minska transferbudgeten är man redo att ge bort Arturo Vidal i utbyte mot Marco Veratti och en rabatterad Zlatan.

Affären är enligt tidningen rimlig då man räknar med att José Mourinho kommer till PSG med Cristiano Ronaldo i sommar, och att den portugisiske tränaren gärna vill värva Vidal.

Enligt tidningen blir det även enklare för Zlatan att förhandla ned övergångssumman om klubben tar in Ronaldo till sommaren. Juventus president Andrea Agnelli ska vara positiv till lösningen.

"Kan inte spela med Ronaldo"

Svenskens lön är, som vanligt, lite grand av ett hinder. Zlatan uppges enligt franska medier tjäna 77 miljoner kronor netto om året medan Gazzetta dello Sport skriver att svensken tjänar runt 105 miljoner. Sportbladet har skrivit om hur olika bonusar ska kompensera en sänkt lön i Italien.

Även Corriere dello Sport skriver om den "sensationella revolutionen" i Europa och uppger att Carlo Ancelotti och José Mourinho byter plats till sommaren och att Ronaldo spelar i PSG. På grund av inkompatibiliteten med Ronaldo ska Zlatan därför vilja till Italien, och väljer mellan Napoli och Juventus.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN