Klart: Nahir Besara går till Hammarby

avOskar Månsson

FOTBOLL

Assyriskas stortalang flyttar till Stockholm

Förhandlingarna drog ut på tiden, men nu är det klart:
Nahir Besara, 21, går till Bajen.

– Vi är övertygade om att han är kommer göra stor nytta för oss både på kort och på lång sikt, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers.

En av superettans mer framstående spelare förra säsongen är klar för Bajen.

Men förhandlingarna mellan Assyriska och Hammarby drog ut på tiden.

Redan förra lördagen avslöjade Sportbladet att affären var så gott som klar, men de slutgiltiga detaljerna tog tid att komma överens om.

”Vi är väldigt glada”

Nu är dock förhandlingarna i mål och i morgon skriver Nahir Besara på för Hammarby.

– Förhandlingarna har varit intensiva och tuffa och tagit ett par vändningar, men de har hela tiden förts på ett professionellt sätt och i god ton. Assyriska visade stor välvilja i förhandlingarnas slutskede och vi är väldigt glada att ha kommit till avslut, säger Hammarbys sportchef Gustaf Grauers till klubbens hemsida.

När Sportbladet publicerade nyheten för åtta dagar ville Besara inte kommentera förhandlingarna specifikt. Men han medgav att han lockades av en flytt.

– Hammarby är egentligen en allsvensk klubb, med fansen, truppen, historien och så. De spelar bara i fel liga just nu.

Får spela med sin idol

Dessutom ville han gärna spela med Kennedy Bakircioglü – en annan spelare som tagit steget från Assyriska till Hammarby.

– Det är klart att det hade varit stort att spela med Kennedy. Han är en stor idol för mig, jag har följt hela hans karriär sedan barnsben, sa Besara.

Den 21-årige innermittfältaren gjorde under säsongen som gick åtta mål och nio assist i superettan.

– Nahir är en mycket bollskicklig och passningsskicklig central mittfältare med god spelförståelse. Han är en poängspelare som är erfaren och etablerad trots sin ålder, säger Gustaf Grauers.

ARTIKELN HANDLAR OM