Serie A

”Kanske blir lite skraj för honom”

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Agon Mehmeti om nye tränaren Gennaro Gattuso, skadehelvetet – och livet i Italien

Tillbaka i Palermo efter ett års utlåning och skadeproblem.

Då är han en aning skraj över att få träffa nye tränaren – förre mittfältskrigaren Gennaro Gattuso.

– Han mjuknar nog till sen, haha, säger Agon Mehmeti till Sportbladet.

I januari 2012 flyttade Mehmeti från Malmö till Palermo. Det blev några enstaka framträdande på våren, men till säsongen 2012-2013 lånades han ut till serie B-klubben Novara.

Det gick bra i början med bland annat ett hattrick i första matchen från start mot Cesena. Men efter jul drog han på sig en knäskada och efter det har det varit tungt för 23-åringen.

– Jag fick jättemycket problem med knäet, spelade väldigt lite andra halvan. Det har varit jobbigt mentalt, man är inte van vid att vara skadad så länge. Man brukar vara skadad en månad, det kan man ta. Men när det blir under en längre period blir man bara mentalt låg, säger han.

– Knäet blev inflammerat, jättesvullet. Jag fick ändå behandling, fick kortison, men fick fortsätta spela ändå.

”Slöseri med tid”

Mehmeti är besviken på hur Novara skötte rehabiliteringen. Det var konstiga metoder och ”slöseri med tid”.

– Till slut blev det så illa att jag inte kunde gå, men de fattade det för sent. Jag kom tillbaka för tidigt och så fick jag inflammation igen – på samma ställe. Så fick börja om igen. Det var jobbigt, fick mycket sprutor och träffade många olika läkare. Jag fick gå på olika behandlingar men det hjälpte inte, säger han.

– Jag sa att jag inte kände mig 100 procent, men tog sprutor och satt på bänken, jag var en halv gubbe. Jag har längtat efter uppehållet och få komma hem och träffa MFF:s läkare Pär Herbertsson.

Känns det mer tryggt i Malmö FF?

– Det är väldigt mycket ”klydd” där nere. Det kom en punkt där de ville operera knäet, gå in och putsa och göra det fint, sa de. Det var inga problem för mig. En vecka senare sa de att det inte blir någon operation, i stället ville de testa en ny metod. Men det hjälpte inte. Det var skitjobbigt, bara sitta och inte göra ett skit. Jag låg i en pool och gjorde inte ett skit när de andra tränade.

”Vägrade lyssna på det”

Det låter väl inte så jobbigt att ligga i en pool...?

– Men det är ju mer att man vill spela när man ser att de andra lirar. Det var jättekörigt med rehab och behandling. Palermos läkare var jättekritisk mot de behandlingarna jag hade fått.

Men det blir ingen operation?

– Innan jag åkte hem så sa de att det var möjligt att jag var tvungen att göra en operation. Men jag vägrade lyssna på det, jag har fått så dålig behandling hela tiden.

Hur ser du på framtiden?

– Jag måste ner och köra där, kriga på. Det har de sagt, att jag ska köra på försäsongen. Men jag stänger inga dörrar, vi får se vad det finns för alternativ”.

Palermo trillade ur Serie A. Sugen på serie B igen?

– Spelmässigt är det inga problem, jag ser inte det som ett hinder. Jag har testat på det nu och vet hur ligan funkar. Men jag vet inte själv vad jag vill. Det är jättemycket matcher i serie B, det är väldigt intensivt. Det kanske inte är så mycket finlir heller. Men skulle det bli så är det bara att bita ihop, komma tillbaka till Palermo och sikta på att gå upp så fort som möjligt.

”Blir kanske lite skraj”

Du har fått en ny tränare i hårdingen Gennaro Gattuso, 35. Hur ser du på det?

– Jag blev lite chockad när han tog över. Men det ser bra ut när en gammal fotbollsspelare tar över, han kan säkert mycket fotboll. Man har följt honom och han är väldigt engagerad som fotbollsspelare. Han hatar att förlora och gillar att kriga, det är nog en tränare som Palermo behöver.

Rädd för utskällningar?

– Det får jag se när jag träffar honom. Det är klart man kanske blir lite skraj, han har ju en tuff mentalitet. Det är väl alltid lite så i början. Sedan mjuknar man till, haha.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Agon Mehmeti

Gennaro Gattuso

US Città di Palermo

Malmö FF