Svendsen slog till direkt - men Bajen föll mot Sirius

avFredrik Jönsson

Foto: Kenta J nsson / BILDBYR N

UPPSALA. Hammarbys Pa Dibba såldes till Kina.

Ersättaren Sander Svendsen slog till direkt inför omstarten av allsvenskan.

Men det blev förlust efter drömmål från Shkodran Maholli och ett frilägesmål från Sirius provspelare Mamby Koita.

– Vi ska inte förlora. Vi ska vara bättre än vad vi var i dag. För mig var det jätteviktigt att göra mål som anfallare, säger Svendsen.

Pa Dibba gjorde en stark vår med Hammarby, anfallaren tryckte in sju mål på tio framträdanden. Efter en tid med rykten bekräftade Hammarby i dag att 30-åringen är såld till kinesiska Shenzhen FC.

– Det är en bra transfer för både Hammarby och inte minst Pa Dibba, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Ersättaren vid dagens träningsmatch mot Sirius blev Sander Svendsen. Han visade upp sig direkt.

Några minuter före halvtid fick Hammarby frispark. Muamer Tankovic satte igång spelet snabbt och hittade fram till Svendsen. Den 20-årige norrmannen avslutade snyggt med ett skott som var otagbart för Sirius målvakt Karim Fegrouch.

– Det var jätteviktigt för mig att göra mål och bevisa att jag kan göra mål som anfallare, det är där jag vill spela. Jag spelade mittfältare och ytter i vår, det är okej - men det är anfallare jag vill vara. Det är bra för mig att visa att jag kan göra mål. Det finns bra kemi mellan oss där fram och om det fortsätter så kan det bli mycket mål i höst, säger Svendsen.

Får du chansen nu när Pa Dibba har lämnat?

– Jag hoppas det. Men samtidigt måste man ta den, du får aldrig chansen gratis för att någon annan säljs. Det är fortfarande tuff konkurrens. Jag måste använda varje träning och match för att visa att jag ska ha platsen.

Behöver Hammarby värva in en anfallare?

– Jag vet inte vad de ska göra, jag har inte hört något. Men vi har bra täckning på de platserna. Kommer det in någon ny är jag beredd att konkurrera om den platsen.

– Jag har tärnat på bra under semestern. Jag har fått komma bort från den bubblan jag har befunnit mig där det har känts tufft då jag inte har fått spela. Samtidigt, när laget har gått så bra så har det varit roligt för de som får spela. Men som fotbollsspelare vill du spela fotboll varje helg och det har varit bra att samla tankarna lite och göra mig redo för omstarten. Jag känner mig verkligen redo att ta den platsen.

Hungrig på allsvenskan?

– Som fan!

Trots Svendsens fina mål blev det förlust för Hammarby som bland annat saknade Jiloan Hamad, Simon Sandberg, Nikola Djurdjic och Johan Wiland.

I halvtid gjorde lagen flera byten. I början av andra halvlek tvingades Björn Paulsen bryta matchen, David Fällman ersatte honom och bildade mittbackspar med Mads Fenger.

Kanonmål av Sirius-anfallaren

I den 53:e minuten bjöds publiken på Studenternas IP på en riktig projektil. Från distans fick Sirius-anfallaren Shkodran Maholli på en drömträff som satt högt upp i hörnet bakom målvaktsinhopparen Davor Blazevic.

Robert Åhman Persson, senast i Belenenses, skrev nyligen på för Sirius. Han debuterade på mittfältet för Hammarby.

Uppsala-klubben avslutade matchen starkt, skapade flera bra chanser i slutskedet. Sam Lundholm gjorde ett piggt inhopp i Sirius.

Provspelaren Mamby Koita fick även visa upp sig. Med några minuter kvar av matchen vann Sirius bollen högt upp och frispelade Koita. Han var iskall och rullade in 2–1 till Sirius.

ARTIKELN HANDLAR OM