Zlatans nya drömmål för Galaxy – på volley

Hyllade Blågult: ”Ingen trodde att de skulle mäkta med det”

avMartin Tolén, Hampus Hagman

1 av 2 | Foto: Kirby Lee / X02835

I tolfte matchen för LA Galaxy slog Zlatan Ibrahimovic till med sitt tionde mål.

Därefter hyllade han det svenska landslaget.

– Jag tror att Sverige kan bli världsmästare, precis som jag sa innan VM-turneringen startade, säger Zlatan enligt Expressen.

Samtidigt som fotbolls-VM rullar på i Ryssland, numera utan Zlatan på plats, fortsätter svensken göra det han är värvad till Los Angeles för att göra – mål.

I förra matchen blev Zlatan elegant tvåmålsskytt – volley och frisparksmål – men var ändå besviken över lagets poängtapp efter att Mikael Stahres San José Earthquakes hämtat in till 3–3.

I natt fortsatte svensken att leverera för sin nya klubb.

Zlatan drog till med en kontrollerad vänstervolley på ett långt inlägg redan i femte minuten.

Galaxy gick upp till en 2–0-ledning men det räckte inte den här gången heller. DC United hämtade in till 2–2 med det sista målet i 85:e minuten och Galaxy fick återigen nöja sig med en poäng.

”Sverige kan vinna VM”

Efteråt fick Ibrahimovic flera frågor om det svenska landslagets framgångar i VM.

– Jag är svensk och jag tror på Sverige mot England. Sedan får vi se vad David Beckham säger när jag pratar med honom, haha, säger Zlatan enligt Expressen och fortsätter:

– Jag tror att Sverige kan bli världsmästare, precis som jag sa innan VM-turneringen startade. De slog Mexiko, vilket var starkt, och sedan besegrade de Schweiz också. Så de har haft framgångar, som ingen trodde att de skulle mäkta med.

Ibrahimovic själv har flera gånger om spelat mot England i mästerskapssammanhang och är medveten om Blågults starka facit.

– Haha, ja vi hade en bra öppningsmatch i en turnering mot dem, men det var länge sedan och har ingen betydelse nu. Åtta lag är kvar i VM och Sverige är ett av de lagen, vem kunde ha tro det? Jag är svensk, så jag är superstolt, säger Zlatan.

Tappet mot bottenlaget i östra konferensen gör att LA missade chansen att kravla upp på en slutspelsplats i den västra konferensen.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM