"Självförtroendet bättre än någonsin"

FOTBOLL

Zlatan hittade rätt - igen

Zlatan Ibrahimovic behövde ett år för att anpassa sig sig till proffslivet.

I går gjorde han mål - för tredje matchen i rad.

- Han har knappast blivit billigare efter de här målen, säger hans agent Anders Carlsson.

Zlatan slog till - för tredje matchen i rad.

I en träningsmatch mot Norwich slog han till igen. Efter ett snabbt uppspel slår Rafael Van Der Vaart ett inlägg från höger. Zlatan möter och nickar förbi Robert Green i bortre hörnet.

Matchens enda mål och svensken spelade ända tills slutsignalen.

- Mitt självförtroende har alltid varit bra men nu är det på topp, säger Zlatan till Sportbladet. Jag känner att jag har utvecklats och är bättre än förra året. Försäsongsträningen har gått bra och jag känner mig avslappnad.

Ökat i värde

Förra säsongen var tuff för 20-åringen. Efter en stundtals mycket tung vinter med drygt fyra månader utan att ha gjort mål vände det i våras för Zlatan och han fick tillbaka sitt flyt.

Nu har han bevisat att Ajax tekniske direktör Leo Beenhakker gjorde rätt som såg till att klubben betalade 82,6 miljoner kronor för hans tjänster.

Hur mycket är Zlatan värd i dag?

- Han har knappast blivit billigare efter de här målen, säger Zlatans agent Anders Carlsson. Det är varje tränares dröm att ha någon som gör mål och det gör Zlatan. Men han blir kvar i Ajax tills något stort kommer.

- Första året är svårt i vilken klubb som helst. Det tar tid att anpassa sig till spelet och bevakningen kring proffsfotbollen. Zlatan har lärt sig mycket på ett år. Från att ha varit kungen i Malmö så är han nu en av många. Han har helt enkelt blivit ett år äldre och mognat.

Se upp, Ferdinand

På fredag spelar Ajax mot Manchester United i den fjärde upplagan av Amsterdam-turneringen.

Världens dyraste försvarare Rio Ferdinand mot kungen från Malmö. Med Zlatan som målskytt igen?

Johanna Garå