Djurgårdsstjärnan tillbaka i träning trots flyttryktena

Mrabti: ”Hade lite förhandlingar, men det var ingenting som riktigt lockade”

FOTBOLL

Djurgårdens Kerim Mrabti saknades under onsdagens träning – och ryktena om att han ville få till en utlandsflytt tog fart.

Under torsdagen var däremot 23-åringen nöjd med att vara tillbaka på träningsplanen i Stockholm.

– I slutändan kände jag att det skulle vara perfekt att vara kvar, säger han efter träningen.

Under det internationella transferfönstrets sista dag florerade rykten om att flera utländska klubbar var intresserade av att plocka in Djurgårdens mittfältsstjärna Kerim Mrabti. Klubbar som nämndes var ryska Krasnodar, italienska Udinese samt engelska Huddersfield och Newcastle.

Att Mrabti saknades under lagets träning på onsdagen gjorde att en affär kändes realistisk. Spelaren har tidigare öppnat för att lämna klubben och flytta utomlands.

Expressen skrev att spelaren vägrade träna för att han ville få till en flytt under januarifönstrets sista dag.

Men under torsdagens träning på Bosön fanns djurgårdaren åter med på planen.

– Jag hade lite förhandlingar där, men det var ingenting som riktigt lockade, säger han till Sportbladet när flyttryktena kommer på tal.

”Frågade Bosse om några lediga dagar”

Djurgården kom hem från ett träningsläger i Sydafrika för några dagar sedan. Dessförinnan var Mrabti med i den landslagstrupp som spelade januarifotboll i Dubai.

– Jag tränade inte i går av personliga skäl. Jag behövde vila lite efter att ha varit i Dubai under flera dagar sen åkte vi till Sydafrika direkt. Jag frågade Bosse om några lediga dagar och fick två. Sen att det kanske var vid fel tillfälle, att det var just vid övergångsfönstret, gjorde väl att det blev mer spekulationer, säger han.

Om möjligheten att lämna kommer i sommar, är du fortfarande sugen på det då?

– Det får vi se hur det är då. Det handlar om hur man presterar här. Jag måste lägga fokus på Djurgården nu och inte fokusera på att flytta utomlands. Är det så att Djurgården får in ett bra bud som de gillar och jag känner att det är en klubb som jag vill gå till så absolut, säger han.

Vad tror du att det budet skulle kunna ligga på? Hur högt värderar du dig själv?

– Det är svårt att säga, alla värderar olika. Det ser man på Östersundsspelarna hur Kindberg värderar dem. Det är annorlunda här kanske. Samtidigt har jag ett halvår kvar då (i sommar) och vill försöka gå så att Djurgården kan få en summa i stället för att gå gratis efter säsongen. Det är svårt att säga exakt hur mycket man är värd, säger Mrabti.

Kerim Mrabti bekräftar att han kommer att spela på lördag när Djurgården tar emot finska HJK Helsingfors på Vikingavallen i Täby.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM