ÖFK:s iskalla skämt inför mötet med Arsenal

Foto: Twitter/TT
FOTBOLL

Inför torsdagens Europa League-match mellan Östersund och Arsenal passade den svenska klubben på att skicka en kylig hälsning till sina motståndare.

”Vi är redo för er Arsenal”, skrev klubben på Twitter – och visade upp en bild på ett minst sagt ovanligt omklädningsrum.

Efter en otrolig prestation i Europa Leagues gruppspel lyckades Östersunds FK bli det första svenska laget någonsin att ta sig hela vägen till turneringens slutspel. Jämtarna lottades mot giganten Arsenal, och det första av två möten äger rum på Jämtkraft Arena på torsdag.

Mycket av förhandssnacket har handlat om den kalla temperaturen uppe i norra Sverige, ett fotbollsklimat som Arsenal inte är riktigt vana vid.

För att skrämma slag på London-klubbens stjärnor passade ÖFK under måndagen på att skicka en iskall hälsning till sina motståndare. På Twitter skrev klubben att de skaffat sig ett nytt omklädningsrum inför sextondelsfinalen. Frågan är om igloo-bilderna får gästerna att hacka tänder?

Matchen riskerar att skjutas upp

Det har pratats om att ÖFK:s match mot Arsenal hotas att ställas in om temperaturen sjunker till 15 minusgrader. UEFA:s reglemente säger att om det är under 15 minus vid matchstart ska matchen skjutas upp. Sjunker temperaturen till minus 15 under matchen fortsätter den dock.

– Det handlar ju om att det ska vara en säker arbetsmiljö man vistas i. Vi har väl inte egentligen haft några problem vare sig med värme eller kyla i Sverige. Men internationellt förekommer diskussionen ibland, framför allt när det gäller värme och även spel på hög höjd, säger den gamle fotbollsspelaren, tillika SFS (svenska elitfotbollsspelarnas fackförbund) generalsekreterare, Magnus Erlingmark till tidningen Arbetet.

Enligt aktuella väderprognoser kommer temperaturen vid matchstart vara fem minusgrader. Med andra ord skulle matchen spelas på som vanligt.

– Fem minus är väl ingen större fara men det är klart att det påverkar. Snöar det så blir det väldigt halt på planen och bollen blir som en tvål. Ofta blir planen hård också vilket leder till en annan känsla i spelet, säger Erlingmark.

Så spelas 16-delsfinalerna i Europa League 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM