Omar Eddahri lämnar efter sex matcher

avDaniel Sörensen, Erik Karlsson

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Han var en av de tyngsta värvningarna inför säsongen.

Men efter bara sex matcher lämnar nu Omar Eddahri bottenlaget.

– Vi tackar Omar Eddahri för hans tid i Sirius och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger tränare Kim Bergstrand.

När Omar Eddahri presenterades som Siriusspelare i början av mars var det klubbens kanske tyngsta nyförvärv inför säsongen.

– Vi har jagat Omar ganska länge. Jag tränade honom 2009 och han var en bra spelare redan då, men sedan dess har han utvecklats en hel del och mognat väldigt mycket som spelare, från att vara duktig individuellt till att också ta ett större ansvar för laget, sa sportchef Thomas Lagerlöf då.

”En ömsesidig överenskommelse”

Men våren har gått tungt för både Eddahri och Sirius. Uppsala-laget ligger sist med fem poäng och Eddahri har bara spelat sex matcher.

Och nu lämnar alltså den offensiva mittfältaren klubben.

”Omar Eddahri anslöt till Sirius inför årets säsong, och det blev sex matcher i Blåsvart under våren. Idag avbröts spelarens avtal med klubben efter en ömsesidig överenskommelse.” skriver klubben i ett pressmeddelande.

Sportbladet söker Omar Eddahri och Kim Bergstrand.

Eddahri hänvisar till ett uttalande på Twitter:

”Jag vill tacka IK Sirius för min tid, speciellt fansen som varit grymma och spelarna som fått mig att känna mig välkommen sen dag ett. Ser fram emot nya utmaningar”.

Allsvenska intressenter

Enligt Sundsvalls Tidning är Gif Sundsvall nu en av klubbarna som är intresserade av att plocka in Eddahri.

Klubben ska enligt uppgifter ha varit sugna på att värva spelaren redan innan flytten till Sirius.

– Jag vill inte kommentera någon spelare i dagsläget. Det finns väldigt många bra fotbollsspelare och man kan inte kommentera alla, säger sportchefen Urban Hagblom till ST.

ARTIKELN HANDLAR OM