Målkalas när Brasilien krossade Argentina i Confederations Cup

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilken knall!

Brasilien fullkomligt körde över över Argentina i finalen i Confederations Cup - för-VM.

- En härlig show, säger lagkapten Ronaldinho.

BRASSAR MED BUCKLA Robinho och Ronaldinho kysser pokalen efter 4-1 mot Argentina. Med bara ett år kvar till VM visar brassarna storform. Finns det någon som hota dem nästa sommar?
Foto: PRESSENS BILD
BRASSAR MED BUCKLA Robinho och Ronaldinho kysser pokalen efter 4-1 mot Argentina. Med bara ett år kvar till VM visar brassarna storform. Finns det någon som hota dem nästa sommar?

Brasilien fick revansch för VM-kvalförlusten mot Argentina för några veckor sedan. Och precis som då blev gårdagens match en stor uppvisning i hur den mest underhållande fotbollen spelas - full fart framåt, tuffa närkamper och mängder av chanser åt båda håll.

- Vår klart bästa insats i turneringen, säger Ronaldinho.

Adriano dundrade hårt trängd in 1-0 med vänstern. Bara fem minuter senare smekte underbarnet Kakà in bollen i krysset.

Stor rivalitet

Det märktes tydligt att rivaliteten är stor mellan de sydamerikanska jättarna. Det small i varje duell. Något som SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg kallade för "maskulina närkamper".

Brasiliens 3-0-mål kom bara några minuter efter paus. Cicinho tog sig runt på högerkanten och spelade fram världens bäste spelare, Ronaldinho, som enkelt stötte in bollen.

I den 63:e minuten, Cicinho åter runt på kanten och slog ett väl avvägt inlägg till en helt fristående Adriano som nickade in fyran.

Coachen Carlos Alberto Parreira berömde Adriano:

- Han har visat att han är en man för de stora turneringarna. Det är skönt att vi har så många talangfulla forwards att välja bland, säger han.

Storfavoriter i VM

Argentina fick ett tröstmål till slut efter många chanser. Inhopparen Pablo Aimar språngskallade in 1-4 bakom målvakten Dida.

Brasilien visade att det för tillfället inte finns något lag i världen som kan slå dem. Lägg till sparkapital i form av Ronaldo, Cafu och Roberto Carlos som alla varit spellediga i för-VM. Brassarna är storfavoriter i VM i Tyskland nästa sommar.

Världens 10 bästa landslag

Förfersten är över. Brasilien är utan tvekan bäst just nu. Men vilka är de största utmanarna?

Sportbladet rankar världens tio bästa lag - med ett år kvar till VM-slutspelet i Tyskland.

Markus Eriksson

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.