Allsvenskan i fotboll

Ny förlust - och nu ökar trycket på Assyriska

FOTBOLL

Morais: Situationerna hade kunnat undvikas

Problemen fortsätter för Assyriska.

1–2 mot Elfsborg innebar fjärde raka förlusten.

– Vi fick en mycket dålig inledning på matchen, genom situationer som lätt hade kunnat undvikas, säger tränaren José Morais.

Under press. Assyriska och tränaren José Morais har hamnat i stora problem i allsvenskan. Fjärde raka förlusten kom i kväll mot Elfsborg.

Under press. Assyriska och tränaren José Morais har hamnat i stora problem i allsvenskan. Fjärde raka förlusten kom i kväll mot Elfsborg.

Foto: Mats Strand/Arkiv

Redan inför ”måste-matchen” mot Elfsborg hade nykomlingen Assyriska efter tre raka förlustmatcher utan ett enda producerat mål fastnat i en allt fränare kritikerblåst.

Utåt har fasaden varit positiv med spelare som vägrar prata om att laget är på väg att fastna i en svacka.

– Det tycker jag inte. Det här är första allsvenska säsongen för klubben och även för många av spelarna. Att spela tre matcher på en vecka är tufft och det krävs erfarenhet för att klara utav det. Vi har inte heller samma bredd som de andra lagen. Men vi har haft ett positivt spel och vi har hittat grunderna i vårt försvarsarbete, resonerade anfallaren Dani Hamzo i en Fotbolldirekt-intervju i veckan.

Efter 90 minuter på Bårsta förvärrades problemen än mer.

– De fick två tidiga mål och det kändes riktigt tungt. Det har sett ut så här de senaste matcherna, vi måste sätta våra chanser, säger Stefan Batan.

Tre minuter efter avspark frispelade Hasse Berggren succéspelaren Joakim Sjöhage, som ensam med Erland Hellström kallt rullade in 1–0 – en ledning som blev till 2–0 bara fem minuter senare när Hasse Berggren visade målkänsla i straffområdet.

Assyriska hade defensiva problem, och lyckades inte förvalta de chanser som producerades efter en del vassa kantinspel.

– Vi fick en mycket dålig inledning på matchen, genom situationer som lätt hade kunnat undvikas. Elfsborg är ett välorganiserat lag som var mycket bra bakåt och farliga i sina kontringar, säger José Morais till Com hem.

Ett tidigt reduceringsmål genom Assyriska-slitvargen David Nordbeck i den andra halvleken räddade inte jumbon.

För Elfsborg fortsätter den positiva trenden – och snart är Svensson-värvningarna här. Meriterade trion Anders Svensson, Mathias Svensson och Håkan Svensson kommer att öka konkurrensen i truppen ännu mer.

– Vi hade bra kontroll på händelserna i 60 minuter, men spelade inte bra sista halvtimmen. Fast nu är vi på den nivån att vi kan spela lite sämre och ändå vinna. Det är en egenskap som gör att vi kan snegla uppåt i tabellen, säger tränaren Magnus Haglund.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll