”Vi är bättre än för två år sedan”

FOTBOLL

Lycklig och glad – i dag talade Zlatan ut om Juventus, VM och gulddrömmar

Foto: GLAD SUPERSTAR Zlatan Ibrahimovic – här på dagens träning på Gutavallen – var glad, lycklig och harmonisk när han mötte pressen efter dagens träning.

VISBY

Zlatan Ibrahimovic har lämnat turbulensen i Juventus bakom sig och landat i Visby.

Med stort självförtroende – den svenske världsstjärnan tror fortfarande att Sverige kan vinna VM.

– Det är klart att alla ska komma med mentaliteten att vi kan vinna, säger superstjärnan.

Efter en lång tids tystnad från den allra hetaste svenske VM-spelaren mötte Zlatan Ibrahimovic i dag pressen efter Sveriges andra träningspass under lägret på Gotland.

Under en uppsluppen presskonferensen hade Zlatan nära till skratt och skickade positiva signaler inför äventyret i Tyskland:

Zlatan mår bra trots turbulensen i Juventus.

Zlatan längtar efter VM-premiären.

Zlatan håller fast vid linjen att Sverige bör sikta på att vinna guld.

Som en rockstjärna...

På en rockstjärneliknande presskonferensen berättade Zlatan om säsongen som varit – och den kommande utmaningen.

Är du nöjd med din säsong i Juventus?

– Ja, det måste jag vara. Vi vinner scudetton. Jag gjorde inte lika många mål, men jag är ingen känd målskytt. Jag tycker att det har gått bra, jag spelade bättre denna säsongen. Vi hade nån svacka med hela laget efter julen, men vi kom igång igen på slutet. Det är helt klart godkänt.

– Jag hade en period där jag gick upp i vikt till 97. Normalt väger jag 92-93 kilo. Jag kände mig tung. Jag orkade inte fulla matcher, men jag ska inte skylla på det.

Varför gick du upp i vikt?

– Jag vet inte, jag åt för mycket pasta, ha, ha.

”Det här har man längtat efter”

Hur har den senaste tiden varit i Juventus, när det har varit så rörigt.

– Det har inte varit några problem för det har inte stört spelare, i och med att det inte har kommit in i omklädningsrummet, utan det är mer folket som jobbar för klubben. Vi har skött det på ett bra sätt, vi vinner ligan och det andra har vi inte med att göra.

Kan du känna någon oro inför framtiden?

– Nej, framtiden nu är VM. I och med att det är VM nu så måste jag koncentrera mig på det. Det här har man längtat efter ända sedan vi tog oss dit. Nu gäller det bara att förbereda sig på bästa möjliga sätt. Efter VM kan vi ta frågan igen.

Hur lägger man turbulensen bakom sig?

– Det är enkelt, det gäller Juventus, inte mig. Det får du fråga dom om.

Hur känner du dig i kroppen?

– Det har varit en lång säsong och jag har spelat mycket. Jag känner mig både trött och sugen på att spela. Det är klart att alla vill spela i VM, men vi får bygga upp det på ett bra sätt som jag och Lars har gått igenom. Vi får både ta det lugnt och köra på.

Tycker du att du har utvecklats som spelare sedan EM i Portugal?

– Absolut, jag känner mig bättre för var dag. Jag har spelat mer på en högre nivå. Det är viktigt med Champions League-matcherna och det, för där är de allra bästa spelarna med. Man är mer förberedd.

Hur ser du på VM?

– Man ser fram emot den första matchen. Vi hoppas att få samma start som i EM, när vi slog Bulgarien med 5–1. De två första matcherna är nyckelmatcher, då är vi säkra till den tredje matchen.

Jämför det här laget med laget för två år sedan rent styrkemässigt.

– Jag tror att vi är bättre i dag än för två år sedan. Vi har fått in nya spelare, jag tror vi är bättre.

Du åker med större förväntningar nu?

– Naj, men det är som jag sa en gång tidigare. Det är klart att alla ska komma med mentaliteten att vi kan vinna VM. Sedan är det en annan sak om vi gör det. Jag tycker att Sverige ska vara glada också att vi har tagit oss till VM.