Malmö kan säljas för halv miljard

FOTBOLL

Madsen: Jag vet inget om det här

Ett anonymt företagskonsortium påstås vilja köpa Malmö FF.

Deras bud: en halv miljard kronor.

– Du får prata med de som kommer med de här uppgifterna. Jag vet inget om det, säger MFF:s ordförande Bengt Madsen till Sportbladet.

Affärsmännen bakom konsortiet har ännu så länge valt att vara anonyma. Deras erbjudande framförs av Sven Liljegren, talesman för MFF Support i den pågående stadionfrågan i Malmö.

– Min kontakt vill inte tala med media, hälsade Liljegren när Sportbladet talade med honom under onsdagseftermiddagen.

Svårt att genomföra

Erbjudandet går i korthet ut på att affärsmännen satsar 525 miljoner kronor (55 miljoner euro) i stadionbygget. Men det innebär också att affärsmännen får ta över MFF:s varumärke och spelartrupp samt driva elitverksamheten i ett nystartat aktiebolag.

Ett sådant övertagande är inte enkelt att genomföra med tanke på Riksidrottsförbundets regelverk som kräver att föreningen äger aktiemajoriten (51 procent) vid en bolagisering.

Extra möte

Reglerna kan dock kringgås genom att MFF:s medlemmar vid ett extrainsatt årsmöte röstar bort nuvarande styrelse med Bengt Madsen som ordförande. MFF:s medlemmar kan sedan rösta fram en ny styrelse bestående av personer som står bakom affärsmännens förslag.

Bengt Madsen är inte beredd att sälja MFF.

– Inte om jag får bestämma. Men det skulle i så fall vara en fråga för ett extra årsmöte, säger han till Sydsvenska Dagbladet.

Enligt de uppgifter som läckt ut om förslaget är gruppen beredda att investera 200 miljoner kronor i spelarköp samt att MFF ska spela med reklamfria tröjor.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM