Stjärnan i tårar – när han säger adjö

Publicerad 2024-07-10 15.42

Angel Di Maria, 36, avslutar sin landslagskarriär.

Copa America-finalen på söndag blir hans sista match i den argentinska tröjan.

– Jag är inte redo för min sista match, men det är dags, säger han i en TV-intervju efter matchen.

Argentina har nått ytterligare en final. Först var det Copa America-guldet 2021, sedan VM-guldet i Qatar och nu Copa America-final 2024. Då blev Angel Di Maria överväldigad av känslor när han bekräftade att finalen blir hans sista i den argentinska landslagströjan.

Redan i oktober förra året hintade Di Maria att han skulle avsluta landslagskarriären efter Copa America för att kunna få ett drömavslut. Något som Lionel Messi lovade skulle bli verklighet.

”Gett mitt liv”

Nio månader senare bekräftar alltså Di Maria att finalen blir hans sista.

– Jag tror att jag kan lämna med en fantastisk prestation. Jag har gjort allt jag kunnat för att uppnå det. Jag har alltid gett mitt liv för den här tröjan. Det har funnits tillfällen då jag inte haft tur. På senare tid har jag haft riktigt tur. Jag är tacksam mot alla som alltid har stöttat mig, mot min familj och mot det här laget som gav mig allt, säger han i en tv-intervju efter semifinalvinsten mot Kanada.

Blev känslosam

36-åringen kunde inte hålla tillbaka tårarna när han pratade om en viss Messi.

– I dag före matchen sa Leo (Messi) att de ville nå finalen för min skull och det gör mig väldigt stolt. Att ha chansen att uppnå allt jag nyligen uppnått med dem alla är en stor stolthet för mig.

Han avslutar med att säga att flera spelare varit på honom att vara kvar.

– De vet redan att det inte finns någon återvändo, att mitt beslut är fattat. De stöder det beslut jag fattat. Jag känner att det är rätt tidpunkt. Jag gav mitt liv för den här tröjan och jag tycker att det är den perfekta tiden att säga adjö. Det är bestämt.

Med sina 144 landskamper, där han bidragit med 31 mål och 32 assist under 16 års tid, är Di Maria landets fjärde mest framträdande spelare (antalet matcher).