Zlatan avslöjar i sin nya bok: ”Jag skulle till Napoli”

Zlatan Ibrahimovic har öst in mål sedan han återvände till Milan förra året.

Nu avslöjar världsstjärnan själv, i sin nya bok ”Adrenalina”, att han mycket väl kunde ha flyttat till rivalen Napoli.

– Jag ska dit, och locka 80 000 åskådare till varje match och vinna ligan som under Diego (Maradona), skriver Zlatan i boken, enligt La Gazzetta dello Sport och Fotbollskanalen.

Följ ämnen i artikeln

2019 tillbringade Zlatan i MLS-klubben Los Angeles Galaxy där han bombade in 53 mål på 58 ligamatcher fördelat på två säsonger.

Efter den sista säsongen spekulerades det vilt kring den svenske världsstjärnans framtid där rykten om att han skulle avsluta karriären till att han skulle återvända till Serie A florerade i medier.

Till slut blev det en återkomst till italienska Milan – som han spelade i mellan 2010 och 2012 – där han har öst in mål.

Men nu avslöjar Zlatan själv, i sin nya bok ”Adrenalina” som släpps i Italien i morgon och i Sverige den 8 december, att han mycket väl kunde ha flyttat till en annan italiensk klubb 2020.

Zlatan avslöjar: ”Jag skulle till Napoli”

I ett utdrag ur boken, som La Gazzetta dello Sport har tagit del av och som Fotbollskanalen återger, berättar Zlatan Ibrahimovic att Napoli var på tapeten.

Jag ringde genast Mino (Raiola, agent): ’Ring Napoli. Jag vill till Napoli’. ’Till Napoli?’, ’Ja, jag ska spela för Napoli’, ’Men är du säker?’, frågade han mig förvånat. ’Vill du att jag ska fortsätta spela? Mitt adrenalin är Napolifansen. Jag ska dit, och locka 80 000 åskådare till varje match och vinna ligan som under Diego. Alla kommer att bli galna över att vinna scudetton. Det är mitt adrenalin”, skriver han i boken.

Han fortsätter:

”Vi pratade med klubben, förhandlade och kom överens. Allt var klart. Jag skulle till Napoli. Tränaren var Carlo Ancelotti och honom kände jag bra, vi var i Paris tillsammans. Han var överlycklig att vi skulle ses igen, vi talades vid nästan var dag”.

Men Zlatans flytt till Napoli sprack – i sista stund.

”Dagen när jag skulle skriva på för Napoli, den 11 december, sparkade president De Laurentiis Ancelotti. Mitt i säsongen. Jag fick en dålig känsla. En negativ signal. Jag kan inte lita på den här presidenten”, skriver han i boken.

Nu är Luciano Spalletti tränare i Napoli och klubben ligger för tillfället etta i Serie A. På andra plats jagar Milan.

Zlatan har gjort fem mål och två assist på åtta spelade matcher denna säsong.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.