Julia Zigiotti Olme efter petningen: ”Stel stämning”

DUBLIN. Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg blev bänkade när Häcken missade SM-guldchansen.

Tränaren Mats Gren och spelarna själva har delade meningar om det beror på att de inte skrivit nya kontrakt eller inte.

– Det är stel stämning, säger Julia Zigiotti Olme under landslagssamlingen.

Häcken valde att inte ställa upp med två av sina viktigaste spelare i startelvan när det blev 0–0 borta mot AIK.

Samtidigt som Rosengård vann med 3–2 borta mot Piteå och säkrade SM-guldet.

Agenten Michael Kallbäck hävdade att det berodde på att Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg inte hade förlängt kontrakten.

”Det är tråkigt”

Något som tränaren Mats Gren och sportchefen Martin Ericsson har förnekat i olika omgångar.

– Uppfattningen jag fick i alla var att vi blev bänkade för att vi inte hade skrivit kontrakt. Om Mats Gren eller klubben menar något annat kan inte jag stå för. Det är klart att det är tråkigt, vi ville verkligen ge allt för att ge Rosengård en match till slutet, säger Julia Zigiotti Olme.

Varken mittfältaren Julia Zigiotti Olme, 23, eller försvararen Emma Kullberg, 30, har gjort någon hemlighet i att de vill fortsätta spelarkarriären utomlands.

Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg är också ett par privat vid sidan om fotbollen.

– Det är klart att vi alla spelare som vill komma längre i vår karriär strävar efter att utvecklas. Vad klubben säger och gör får de står för. Om klubbarna hindrar oss eller hjälper oss, får de stå för. Vi har valt att inte förlänga. Jag känner väl att det är dags för ett nytt äventyr och en ny utmaning, säger Julia Zigiotti Olme.

Nobbar Champions League

Från Häckens sida har man velat förlänga kontrakten en månad, för att det skulle täcka hela Champions League-gruppspelet. Något Stina Blackstenius och Anna Csiki har gjort, men inte Zigiotti Olme och Kullberg.

– Jag känner rent individuellt att jag haft ett ganska struligt år med operation och skador. Jag känner att jag vill komma till en ny klubb där jag känner mig utvilad och redo och i form. Så att det inte blir så att man spelar hela året ut och är trött när man kommer dit, säger Julia Zigiotti Olme.

Om hon eller de har någon ny klubb klar undviker hon att svara på.

– Det kommer jag inte gå in på och kommentera, säger Julia Zigiotti Olme.

Kan flytta tillsammans

De har båda samma agent och det är inte uteslutet att de hamnar i samma klubb även fortsättningsvis.

– Det är klart vi har samtal både själva med vår agent och går igenom det tillsammans. Samtidigt är vi individuella spelare och måste kolla vad som är bäst för oss själva också, säger Julia Zigiotti Olme.

Hon medger att det optimala skulle vara att få flytta och spela tillsammans.

– Ja, så klart. Man vill ha en trygghet där och det blir ju perfekt om vi båda spelar fotboll och kan vara i samma klubb, men blir det inte så är det också okej. Vi har pratat igenom det också.

Tufft spel lockar

När det gäller specifika länder för att fortsätta karriären är hon öppen för olika lösningar.

– Jag tycker att alla länder i Europa ... Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland och England ... Alla de ligorna har vuxit otroligt mycket de senaste åren. Om jag pratar för mig själv så tror jag att den engelska fotbollen skulle passa mig bäst. Det känns lite mer tufft, fram och tillbaka och lite högre fart.

Sverige spelar mot Irland på torsdagskvällen i den tredje VM-kvalmatchen.

Se OBOS damallsvenskan – exklusivt på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.