Fick biljett av Liverpoolstjärnan – nekades inträde

Kaoset kring Champions League skylls av Uefa på fejkade biljetter.

Men det verkar råda stora tveksamheter kring vad som är en äkta biljett.

– En av mina kompisar blev tillsagd att hans biljett var falsk men den kom från mig och klubben och jag kan garantera att den inte var det, säger Liverpools ytterback Andy Robertson till BBC.

Följ ämnen i artikeln

Årets fotbollsmatch i fotbolls-Europa kom med både en bitter för- och eftersmak.

Kaoset runt Stade de France och i synnerhet kring Liverpools entré försenade matchen i 40 minuter. Polisen använde tårgas och efter matchen pekade fans och media på plats på dålig organisation och underdimensionerade entréer.

Uefa å sin sida pekade på att mängder av falska biljetter i omlopp skapade problemen vid vändkorsen.

”Inför matchen blev vändkorsen vid Liverpool-läktaren blockerade av tusentals fans som hade köpt ogiltiga biljetter som inte fungerade. Det skapade en kö för de fans som skulle ta sig in vilket också gjorde att vi sköt matchstarten med 35 minuter”.

En version som ifrågasätta av bland andra Liverpools ytterback Andy Robertson.

”Ska vara en fest”

– Det (arrangemanget) var katastrof. En av mina kompisar blev tillsagd att hans biljett var falsk men den kom från mig och klubben och jag kan garantera att den inte var det.

– Jag tror folk bara hittade på saker i bland och fick panik. Att tårgas användes mot folk är oacceptabelt, säger han till BBC.

Hans familj var på plats.

– Det var hemskt för våra fans och alla familjer som varit igenom det här. Ingen trevlig upplevelse, ingen bra final att uppleva. Champions League ska vara en fest men det var inte det här.

Andy Robertson.
Andy Robertson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.