Roony Bardghji yngst någonsin i U21-landslaget

Supertalangen slog Alexander Isaks rekord

Roony Bardghji skrev historia.
Roony Bardghji skrev historia.

Sverige tog en planenlig 3–0-seger borta mot Luxemburg i kvalet till U21-EM.

I andra halvlek fick Roony Bardghji göra en historisk debut.

16-åringen passerade Alexander Isak som Sveriges yngsta U21-landslagsspelare.

FC Köpenhamns högerytter Roony Bardghji är en av svensk fotbolls allra största talanger.

I höstas blev han den yngste debutanten någonsin i den danska högstaligan. 72 minuter in i torsdagens U21-landskamp mot Luxemburg skrev Bardghji historia på nytt.

Amin Sarr blev målskytt mot Luxemburg.
Amin Sarr blev målskytt mot Luxemburg.

Passerade Isak

16 år och 199 dagar ung ersatte han Patrik Wålemark på planen – och passerade därmed Alexander Isak som Sveriges yngsta U21-landslagsspelare genom tiderna.

Några minuter tidigare hade Feyenoord-proffset Wålemark utökade den svenska ledningen till 3–0 på Sveriges andra straff i matchen.

Wålemark bakom segern

Wålemark noterades även för en assist i matchen när han spelade fram Bilal Hussein till 2–0. Amin Sarr gjorde det första svenska straffmålet.

På torsdag väntar Italien i den sista EM-kvalmatchen på hemmaplan i Helsingborg. Italien, som har två matcher till godo på tabellettan Sverige, har lika många poäng (17) som blågult.

De nio gruppsegrarna i kvalet och den bästa grupptvåan går till mästerskapet. Övriga åtta grupptvåor gör upp om fyra platser i playoff.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.