Mästarens tips inför Premier Manager höst 2021

”Blir säsongens Jesse Lingard!”

Han kom etta, tvåa, trea och fyra i våras.

Nu delar regerande mästaren Fredrik Lindberg med sig av sina bästa tips inför den nya Premier League-säsongen.

Ta ut ditt drömlag i Premier Manager Höst 2021

Fredrik Lindberg gjorde braksuccé i Premier Manager Vår 2021. Han skapade flera lag och lade till slut beslag på såväl första, andra, tredje som fjärdeplatsen.

Så här resonerar han inför den nya säsongen.

LAGET

Fredrik Lindbergs lag i Premier Manager Höst 2021.
Fredrik Lindbergs lag i Premier Manager Höst 2021.

Kommentar: Väljer att satsa på två premiumspelare i form av givna Mohamed Salah och Bruno Fernandes. På sikt ska Harry Kane och/eller Romelu Lukaku in och då gäller det att hitta bra och prisvärda backar. Harry Maguire är ett bra hot på offensiva fasta och kommer att få in många poäng på hållna nollor och vinster. Tillsammans med före detta Djurgårdsspelaren Daniel Amartey (som bör få speltid i ett skadeskjutet Leicester) för 2,5 miljoner!

Många Aston Villa-spelare känns undervärderade. De har ett bra spelschema i början och har spetsat laget med målgarantin Danny Ings.

På mittfältet känns Jack Grealish i Manchester City högintressant. Man vet aldrig med Pep Guardiola, men med både Kevin De Bruyne och Phil Foden borta de första matcherna bör Grealish få mycket speltid.

Dele Alli för 3,5 miljoner är svår blunda för. Hade ingen lyckad fjolårssäsong, men har sett bra ut på försäsongen nu. Nytändning under nye tränaren Nuno Espirito Santo? Blir säsongens Jesse Lingard!

BÄSTA TIPSEN

  • Försök ha spelare från lag som förväntas vinna många matcher. Skillnaden mellan vinst och förlust är stor, så satsa på spelare från förväntade topplag.
  • Ha koll på spelschemat! Välj spelare från lag som har enkla matcher.
  • Hitta spelare som har ”fel position” i spelet. Ett exempel: Stuart Dallas i fjol. Var uppsatt som back i spelet men spelade mest som mittfältare och gjorde massor av poäng för Leeds.
  • Ha tålamod och tänk långsiktigt med dina ”premiumspelare”. Transferavgiften baseras på spelarens värde, så rotera billiga spelare utifrån form och spelschema. På så vis kan du rotera mycket, men samtidigt minimera transferavgiften.

TRE STÖRSTA FYNDEN

Konstantinos Tsimikas, Liverpool - 2,5 miljoner

Trolig ersättare som vänsterback för Andy Robertson, som är skadad. Endast 2,5 miljoner för en back i Liverpool? Given!

Bryan Mbeumo, Brentford - 3 miljoner

Målfarlig och uppsatt som mittfältare i spelet, men går ofta som anfallare. En chansning som kan gå hem då Brentford har fint spelschema i inledningen.

Emiliano Buendia, Aston Villa - 4 miljoner

Poängmaskin som snittade nästan en poäng per match som mittfältare i Championship för Norwich. Har tidigare erfarenhet från Premier League och det, i kombination med att hela Aston Villa ser väldigt spännande ut, bäddar för succé.

TRE SPELARE ATT UNDVIKA

Kalvin Phillips, Leeds - 3,5 miljoner

Mittfältare med främst defensiva kvalitéer som drar på sig många varningar. En av de mest valda i spelet (13,9 procent), men det finns bättre alternativ för 3,5 miljoner.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United - 4 miljoner

Har med största sannolikhet tappat sin mittbacksplats till Raphaël Varane. Lägg i stället en halv miljon ytterligare på Harry Maguire!

Ilkay Gündogan, Manchester City - 7 miljoner

Gjorde 13 mål förra säsongen och är nu prissatt som en av spelets dyraste mittfältare. Fantastisk fotbollsspelare, men för 7 miljoner finns bättre alternativ.

Ta ut ditt drömlag i Premier Manager Höst 2021
Fredrik Lindberg slutade etta, tvåa, trea och fyra i Premier Manager Vår 2021
Fredrik Lindberg slutade etta, tvåa, trea och fyra i Premier Manager Vår 2021
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN