Efter Ronaldostatyn – nu är han tillbaka

Foto: REX
FOTBOLL

Hans första fotbollsverk blev både hånat och utskrattat.

Men trots kritiken mot Ronaldo-bysten är skulptören Emanuel Santos tillbaka med en avbildning av Real-kollegan Gareth Bale.

– Jag har försökt förklara – det är inget fotografi, säger han till Daily Mail.

Det var när Madeiras flygplats bytte namn till Aeroporto Cristiano Ronaldo som det hela förevigades med en bronsbyst av huvudpersonen.

Eller ja, det var väl faktiskt inte helt självklart att ansiktet med de tätt sittande ögonen och sneda uppsynen faktiskt var Cristiano Ronaldos. Statyn blev en jättesnackis och den hånades friskt i sociala medier.

Mannen bakom verket var flygplatsstädaren och skulptören Emanuel Santos. Och han lät sig inte alls nedslås av omdömena.

– Jag har inga problem alls med sådana saker, säger han i samband med att hans nästa verk avtäcks i Cardiff.

”Han kommer njuta av den”

Inför finalen i Champions League står nämligen Gareth Bale avbildad i ett spelbolags monter i närheten av arenan. Totalt 40 kilo brons till ett värde av drygt 250 000 kronor visar upp Bale i sin karakteristiska tofs och skägg.

– När Gareth Bale ser den här när han kommer hem till Wales tror jag han kommer gilla den. Han kommer njuta av den. Jag har gjort den här bysten med min själ och med allt jag har inom mig, säger Santos.

Eventuell kritik kring porträttlikhet är han inte orolig för.

– Jag vet att det finns väldigt många som inte gillar bysten (på Ronaldo) för den inte är så lik honom. Då har jag försökt förklara – det här är inte ett fotografi.

ARTIKELN HANDLAR OM